Incendi forestal de Begís

Almenys 13 passatgers ferits al saltar d’un tren per escapar-se de les flames de l’incendi de Begís

Renfe afirma que alguns passatgers han trencat les finestretes i han baixat del comboi que cobria la línia València-Saragossa

2
Es llegeix en minuts

L’incendi forestal de Begís (Castelló) ha posat en perill a la província i està descontrolat des de primera hora d’aquesta tarda, fet que ha provocat situacions dramàtiques i deixat, al seu pas, ferits, no només entre els efectius de bombers que lluiten contra el foc en primera línia, sinó entre els passatgers d’un tren provinent de València i que cobria la ruta València Nord-Saragossa-Miraflores que s’ha vist sorprès per les flames i on han resultat, almenys, 13 ferits de diversa gravetat, tal com han confirmat a aquest diari fonts de la Conselleria de Sanitat i de la Creu Roja de Sogorb i que han sigut ateses per diversos mitjans sanitaris inclòs un helicòpter medicalitzat a causa de les fractures i cremades que presenten.

Un dels tres ferits greus per cremades ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe i els altres dos per la SAMU a la Fe i al Clínic de la capital del Túria. Una altra persona amb cremades menys greus ha sigut portada a la Minife de Sagunt en SVB. A més, hi ha entre 8 i 10 ferits lleus que han sigut traslladats en TNA a l’hospital de campanya que s’ha habilitat a Xèrica. Entre aquests ferits es troba una nena d’entre 8 i 10 anys.

Per atendre aquesta emergència s’han mobilitzat dos Samu, tres SVB, tres TNA, un helicòpter i un camió d’Emergència amb Múltiples Víctimes.

Segons han concretat fonts de Renfe, el sinistre ha ocorregut al voltant de les 18.00 hores entre Masadas Blancas i Barracas, quan un comboi de mitjana distància que cobria la ruta València Nord-Saragossa Miraflores i que havia sortit de la capital del Túria a les 16.22 hores amb 48 viatgers, ha hagut de parar davant la proximitat de l’incendi a la zona i ha tornat a Caudiel.

En el transcurs de la parada que ha realitzat la maquinista davant la presència del foc, diversos viatgers, segons Renfe, han trencat les finestretes i a través d’aquestes han baixat del tren. «Quan aquests s’han vist envoltats per l’incendi han pujat de nou i alguns d’ells presentaven cremades. Aquests han sigut atesos a l’estació de Caudiel», han corroborat les mateixes fonts oficials. Ha quedat suspesa la circulació i està previst realitzar transport alternatiu per carretera. Des de Renfe han assegurat que gràcies a la ràpida actuació de la maquinista, que ha demanat als viatgers que no sortissin dels vagons mentre ella ha canviat de màquina per tornar a Caudiel, «s’han evitat mals majors».

Notícies relacionades

El foc també ha sorprès els mateixos bombers, tant del Consorci Provincial de Castelló, com de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de Castelló, que també s’han desplaçat fins a la zona de l’Alt Palància per combatre unes flames cada vegada més perilloses.

El foc ja ha cremat vivendes i el nucli urbà de Toràs, on la urbanització Montehoyuelo ha sigut una de les més afectades.