Investigació

Presó per a dos joves per violar dues nenes de 13 anys a Olot

Un dels detinguts ja va ser arrestat a finals del 2018, quan tenia 16 anys, per abusar sexualment de mitja dotzena d’àvies a la mateixa localitat gironina

Presó per a dos joves per violar dues nenes de 13 anys a Olot

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d’Olot (Girona) ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a dos veïns de 22 i 23 anys de la localitat detinguts diumenge passat per agredir sexualment dues menors de 13 anys en un domicili de la ciutat.

Els fets, segons ha avançat el diari ‘El Punt’, van succeir cap a les 04.00 hores de diumenge passat, quan un veí d’Olot va gravar amb el seu mòbil un vídeo de dos joves al pati exterior d’una vivenda, perquè estaven amb actitud de voler practicar sexe amb dues noies que tenien aparença de ser molt joves, i tota l’escena el va fer sospitar.

Després de tenir les imatges va trucar als Mossos d’Esquadra advertint que podia ser que s’estigués produint una violació i quan els agents van arribar a l’immoble van trobar les dues noies vestides però en un estat de somnolència, per la qual cosa van trucar a emergències i una ambulància les va traslladar a l’Hospital Comarcal d’Olot.

Allà van ser sotmeses a una exploració ginecològica i ateses per un metge forense, que segons ‘El Punt’, va trobar erosions als seus genitals que podien correspondre’s amb una agressió sexual, no obstant inicialment les analítiques no van detectar ni alcohol ni drogues convencionals en el seu organisme.

Les dues menors van relatar a la policia que aquella nit havien estat de festa amb els dos detinguts i amb més gent, i els mossos investiguen ara si van poder posar-los algun tipus de substància a la beguda que fes que quedessin adormides i els facilités l’agressió sexual.

Després del relat de les noies, el vídeo del veí, en el qual es veia almenys un d’ells amb els pantalons abaixats i en contacte amb una de les noies, i el resultat de l’exploració ginecològica, els mossos van tornar a l’immoble i van detenir els dos joves com a presumptes autors d’un delicte d’agressió sexual a menor de 16 anys.

Els dos detinguts, d’origen sud-americà, van passar a disposició judicial aquest dilluns, van negar els fets i es van acollir al seu dret a no declarar.

El titular del Jutjat 2 d’Olot, a petició de la fiscalia, va acordar la presó per a tots dos, que tenen antecedents i que van ser traslladats a la presó de Figueres.

Segons fonts pròximes al cas, es dona la circumstància que un dels detinguts ja va ser detingut a finals del 2018, quan tenia 16 anys, per abusar sexualment de mitja dotzena d’àvies també a Olot.

Notícies relacionades

Els fets pels quals se’l va detenir van tenir lloc entre el 7 d’agost i el 10 d’octubre del 2018, quan el menor va agredir sexualment una de les àvies i va abusar sexualment de cinc més, la més gran d’elles de 88 anys.

El seu ‘modus operandi’ consistia a atacar-les pel carrer quan fosquejava, entre les sis i les vuit, les arraconava contra una paret, els feia tocaments i les obligava a mirar-lo mentre es masturbava davant seu.