Delinqüent fugit

Vídeo | Un carterista arrenca un rellotge a un turista a plena llum del dia a la Via Laietana

  • Els Mossos han sigut requerits per aquest episodi a les dues del migdia i la víctima només ha patit rascades

Robatori

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La víctima, aparentment, és un turista de mitjana edat que es resisteix com pot. Davant la passivitat dels altres ciutadans i amb la perplexitat que suposa ser atacat a plena llum del dia un diumenge al centre de Barcelona i mentre passejava per un carrer ple de cotxes i vianants. Però finalment cedeix, i el carterista que l’agredeix aconsegueix el seu propòsit i fuig.

És un nou cas de ‘rellotger’ que s’ha registrat aquest diumenge a les dues del migdia a la Via Laietana, amb la plaça Ramon Berenguer el Gran i la catedral de Barcelona a l’esquena. En el vídeo captat per un ciutadà s’aprecia com el lladre s’abraona sobre el turista, que els dos cauen envaint la calçada dels cotxes –cosa que podria haver acabat sent molt més greu per a la integritat de tots dos–, que ningú ajuda la víctima i que, després de ser amenaçat amb un puny aixecat per un delinqüent corpulent, l’home es rendeix. El ‘rellotger’ fa una última estrebada i, llavors sí, el passador de la corretja cedeix i s’apropia del rellotge.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra confirmen que investiguen l’incident i que la peça està valorada en uns 200 euros, molt lluny dels robatoris violents més sonats de les últimes setmanes. Malgrat que els agents que han atès el turista han intentat buscar el sospitós, no ha resultat possible. Imatges com la d’aquest vídeo potser permeten identificar-lo. El turista ha patit únicament rascades i ferides superficials.

La policia catalana ha creat una unitat especialitzada en aquest tipus de delictes, en auge a la ciutat malgrat els esforços dels Mossos i la Guàrdia Urbana.