Investigació dels Mossos

Hostes de l’hotel Acta Atrium de Barcelona: «Els crits del segrestat eren de dolor»

  • Un grup d’amics de Texas relata que van sentir pànic perquè van veure els policies armats i van creure que era un tiroteig com els que han causat massacres als Estats Units

El registre dels Mossos.

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan faltaven pocs minuts per a les nou de la nit, la Génesis i el seu marit, una parella de Texas que s’allotjaven a l’Acta Atrium de l’Eixample de Barcelona per disfrutar del Primavera Sound, xerraven amb els seus amics, allotjats al mateix hotel, perquè havia arribat l’hora d’anar al festival. Però van començar a sentir crits «de dolor» d’un home que assegurava a viva veu que estava segrestat i que necessitava una ambulància. La Génesis entén l’espanyol, però no donava crèdit al que sentia.

Al cap de pocs minuts, aquells crits de desesperació de l’home que deia que havia sigut segrestat, van donar pas a cops de porta i passes estressades dels Mossos d’Esquadra que acabaven d’arribar a l’Acta Atrium, alertats pel mateix hotel.

Quatre patrulles dels Mossos, dues de proximitat i dues de seguretat ciutadana, van ser les primeres a respondre a l’auxili llançat per l’hotel. Els vuit agents van entrar a l’edifici, ubicat a la cèntrica Gran Via de les Corts Catalanes, i van topar en un dels passadissos amb un dels segrestadors armats. El van poder reduir. I, poc després, van trobar l’home que havien segrestat emmordassat en una de les habitacions. Segons els constava als agents, faltaven dos segrestadors més, que podien continuar a l’hotel, amagats en alguna de les habitacions. Van arribar la resta de reforços i els antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo) per prendre el control de l’hotel. Començava un registre exhaustiu, habitació per habitació. Les ordres que van donar a crits els policies és que tothom s’havia de quedar a la seva habitació. El problema era que per a la Génesis i el seu marit aquelles ordres arribaven molt llunyanes i es confonien amb els crits de socors del segrestat. Com ciutadans dels Estats Units, van creure que podien estar vivint una massacre com les que han sigut notícia al seu país recentment.

«Hem passat molt pànic», deia amb la veu trencada la Génesis a la sortida de l’hotel. «Els nostres amics ens han dit per WhatsApp que havíem de quedar-nos tancats, que passarien per la nostra habitació els policies per comprovar si estava tot bé», recordava cap a les 23.00 hores, quan el malson ja havia acabat.

Per més nervis que tingués la parella a l’espera que entressin els policies, també va tenir la sang freda de treure el telèfon mòbil i gravar la irrupció dels agents. L’entrada, segons es veu a les imatges que han cedit a EL PERIÓDICO, és a punta de pistola perquè els policies desconeixien si a l’habitació de la Génesis –o en qualsevol altra– podien trobar-se cara a cara amb algun dels dos segrestadors, possiblement armats, que estaven buscant.

Notícies relacionades

Quan s’adonen que tampoc hi ha cap segrestador en aquesta habitació, els Mossos reconeixen la Génesis i el seu marit com a clients, els demanen que s’identifiquin, que es quedin en un racó mentre registren l’habitació i que esperin tancats. El permís per sortir al carrer arriba una hora després.

Els Mossos, després de registrar tot l’hotel, desmunten el dispositiu i deixen el cas en mans de la Unitat de Segrestos i Extorsions de la Divisió de Investigació Criminal. Ells seran els que a partir d’ara miraran d’aclarir per què van segrestar aquest home –que no ha resultat ferit– i on són els dos que falten en l’equació.

Temes:

Segrestos