Investigació

El jutge bloqueja l’herència de la tia de Luis Lorenzo mentre s’obtenen més proves

Isabel Suárez va deixar tots els seus béns, 60.000 euros, un pis i diverses finques rústiques, a la seva neboda, la parella de l’actor, tots dos investigats

El jutge bloqueja l’herència de la tia de Luis Lorenzo mentre s’obtenen més proves
2
Es llegeix en minuts

Els familiars d’Isabel Suárez  i molts veïns estan convençuts que darrere de la mort de la dona, presumptament per enverinament, hi ha els seus diners i propietats. I sembla que el jutge també, ja que manté bloquejada l’herència que la difunta dona va deixar a la seva neboda, Arantxa Palomino, parella de l’actor Luis Lorenzo, els dos detinguts fa uns dies i posteriorment posats en llibertat amb càrrecs, sense passaport i amb l’obligació de presentar-se al jutjat cada setmana.

El bloqueig de l’herència segueix actiu mentre la Guàrdia Civil continua obtenint proves amb la intenció de descobrir si, com sospita la família, es va tractar d’un crim o si, com mantenen els investigats, va ser un accident o almenys per causes totalment alienes a ells. Però, ¿de quina herència es tracta? José María Suárez, germà de la víctima, va assegurar a aquest diari que són 60.000 euros en un compte corrent, uns diners amb una quantia que desconeix a termini fix, un pis a Grado (Astúries) i diverses finques rústiques, segons els veïns de la zona, d’escàs valor econòmic.

El fet que la dona, de 85 anys, firmés un testament pocs mesos abans de morir en el qual va declarar hereva universal la seva neboda incrementa les sospites dels familiars i veïns d’Isabel Suárez, que va morir el 28 de juny de l’any passat a la vivenda de la seva neboda a Madrid, on vivia des de principis de març. Els germans d’Isabel estan convençuts que va ser presumptament «segrestada», ja que va deixar de trucar-los i agafar-los les trucades. No van saber-ne res més fins que van veure la seva esquela.

Notícies relacionades

Va ser precisament un germà de la dona qui va denunciar el seu suposat segrest al jutjat de Grado i qui va exigir que se li practiqués l’autòpsia al cadàver. Aquella petició va obligar a suspendre l’enterrament durant vint-i-quatre hores.

Els dubtes de la família d’Isabel Suárez sembla que es van aclarir fa uns dies, quan per fi van conèixer els resultats de l’autòpsia (fins aleshores es va mantenir decretat el secret del sumari). Les anàlisis forenses van mostrar que al cos d’Isabel hi havia concentracions anormalment altes de dos metalls pesants: cadmi i magnesi. Davant el jutge, Arantxa Palomino va negar taxativament qualsevol relació amb la mort de la seva tia i va exposar la possibilitat que l’enverinament s’hagués produït per un aliment en mal estat o per un medicament. Va defensar que van cuidar de la dona durant la seva estada a Madrid i que totes dues estaven molt unides. L’actor Luis Lorenzo, per la seva part, es va acollir al seu dret de no declarar.

Temes:

Assassinats