Investigació policial

Un altre vídeo capta l’enfrontament de l’agressor amb el vigilant a qui va acabar apunyalant a Igualada

  • El treballador de seguretat va mirar de reduir l’usuari perquè volia entrar a l’estació sense pagar i es va enfrontar a una treballadora, segons els sindicats

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut l’agressor d’un vigilant de seguretat que va ser apunyalat per l’esquena ahir dijous al migdia a l’estació d’Igualada de Ferrocarrils de la Generalitat. Una de les càmeres de seguretat va captar com un dels usuaris s’acostava per l’esquena al treballador i, sense dir cap paraula, li clavava en dues ocasions una arma blanca a l’altura del cor. Després fugia. Ara ha transcendit un segon vídeo en què s’aprecia l’escena immediatament anterior a aquest atac. La policia catalana ha aconseguit detenir-lo aquesta tarda.

En aquesta segona gravació, es veu com el vigilant intenta retenir en solitari el sospitós, a qui, segons l’assessor ADN Sindical de Seguretat i Serveis de Catalunya, Sergio Sánchez, va haver de reduir després que intentés colar-se a l’estació sense pagar el bitllet i s’enfrontés a una de les treballadores. No obstant, en aquesta seqüència, també s’observa com el treballador de seguretat cedeix i decideix deixar-lo anar a l’adonar-se que està sent gravat. Sánchez explica que el vigilant deposa la seva actitud perquè és habitual que després aquestes imatges acabin descontextualitzades a les xarxes socials.

Per l’esquena

L’usuari conflictiu es reincorpora i se’n va. Pel que sembla, torna minuts més tard, i és llavors quan ataca per l’esquena el vigilant amb una navalla.

La policia catalana va rebre l’avís de l’atac poc després de les dues del migdia. Quan les primeres patrulles van arribar a l’estació, ja no quedava ni rastre de l’agressor. Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per intentar identificar-lo i arrestar-lo.

Notícies relacionades

Unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van emportar d’urgència el vigilant a un centre hospitalari on, segons les primeres informacions, es recuperava de ferides que podrien haver resultat fatals.

El cas, per Sánchez, ha tornat a posar de manifest la necessitat d’evitar que els vigilants treballin en solitari, que almenys es moguin per parelles, com fan les policies. «Les agressions són cada vegada més violentes. Les administracions públiques han de prendre mesures i no ho està fent», ha avisat.