Desapareguda des del 3 de maig del 2007

Troben fibres del pijama de Madeleine McCann a la furgoneta del principal sospitós

«Estem segurs que va matar la Madeleine», afirma en una entrevista el principal investigador de la desaparició de la menor

Troben fibres del pijama de Madeleine McCann a la furgoneta del principal sospitós
2
Es llegeix en minuts
Tamara Morillo

«No són proves forenses sinó proves [...], estem segurs que ell és l’assassí de Madeleine McCann. Estem segurs que va matar la Madeleine». Contundent, sense fissures. Les paraules les sosté el fiscal Hans-Christian Wolters, principal investigador del cas Madeleine i les recull el diari ‘The Sun’, després de l’aparició del mateix fiscal a la televisió portuguesa.

Després de 15 anys d’investigació, s’estreny el setge i l’expert confia que han trobat el responsable de la seva desaparició.

Sota la lupa, Christian Brueckner. Assenyalat per la Policia el juliol del 2020 com a presumpte culpable i imputat per les autoritats alemanyes a petició de la Fiscalia portuguesa a finals del mes d’abril. «No vull negar-ho», ha dit el fiscal de manera pública. Els investigadors confirmen que han trobat vestigis a la seva caravana. Es tractaria de fibres del pijama rosa que la nena portava el dia de la seva desaparició. L’anàlisi arriba poc després d’assetjar-lo com a principal sospitós de manera oficial. ‘Arguido’, una figura portuguesa que s’utilitza per designar els sospitosos formals sobre els quals recauen forts indicis, prèvia a l’acusació.

Brueckner, de 45 anys, va viure entre 1995 i el 2007 a l’Algarve i va estar a prop del complex d’apartaments la nit que Maddie va desaparèixer, segons va aportar el rastreig del seu telèfon mòbil. Amb antecedents penals per abusos sexuals, agressions físiques, robatoris i delictes menors, estava al radar de la policia des que va ser extradit des de Portugal a Alemanya el 2017 acusat d’un altre cas d’abús sexual a menors a Grècia.

Quinze anys de recerca

«¡La Maddie no hi és!», va cridar amb terror Kate McCann, mare de la petita. Quedava un dia perquè els McCann acabessin les seves vacances a l’Algarve portuguès quan van descobrir que la seva filla de 3 anys no era a l’apartament on s’havia quedat dormint amb la resta de criatures.

Notícies relacionades

Els seus pares sopaven amb un grup d’amics al mateix complex turístic mentre el grup de nens dormien a l’apartament 5A del complex Ocean’s Club de Praia da Luz. Anaven, per torns, a comprovar que els petits estaven bé. L’última vegada que van entrar dormien tots menys la Maddie, que no era a l’habitació.

El cas es va convertir immediatament en la desaparició més mediàtica d’una menor. Va commocionar Europa. Va ocupar les portades d’arreu del món. Després de diverses línies d’investigació, teories i sospitosos al llarg de 15 anys, la policia treballa sense pausa per trobar la petita. El fiscal s’ha mostrat confiat, demana paciència, afirma que està a punt de resoldre el cas, de descobrir la veritat.