Víctima 1.138 per violència de gènere

La investigació policial confirma el crim masclista de Lloret de Mar

La dona, de 53 anys, i la seva filla de 18 van ser brutalment assassinades mentre dormien amb un ganivet i una destral

La investigació policial confirma el crim masclista de Lloret de Mar
3
Es llegeix en minuts
EFE

La investigació portada a terme fins ara pels Mossos d’Esquadra confirma que l’assassinat d’una dona i la seva filla a Lloret de Mar en mans del seu marit i pare, respectivament, va ser un crim masclista. L’home es va penjar després de cometre presumptament el doble crim. La policia continua analitzant els aparells electrònics de la vivenda per acabar de dilucidar el motiu del sinistre. D’aquesta manera, la dona, Natalia, és la víctima mortal 1.138 per violència de gènere a Espanya.

Natalia, de 53 anys, i la seva filla, de 18, van ser assassinades brutalment mentre dormien en un xalet luxós de la urbanització els Pinars de Lloret de Mar (Selva). En concret, la hipòtesi que pren més força és que l’agressor va esperar que les dues s’adormissin per atacar-les violentament, primer a la jove i després a la seva dona, amb un ganivet i una destral, respectivament, que van aparèixer al lloc tacats de sang.

Un altre fill del matrimoni, de 22 anys, va ser qui va donar l’alerta a la policia des de França al no aconseguir contactar amb la seva família. L’última vegada que va parlar amb ells va ser la nit de dilluns i «la conversa el va deixar inquiet», han explicat a Efe fonts pròximes al cas.

L’altre fill, «inquiet» després d’una conversa amb la família

En un primer moment, el jove es va posar en contacte amb un soci del seu pare, que es va desplaçar fins a la vivenda i va veure des de l’exterior el cadàver del presumpte autor del doble crim, Serguei P., ciutadà rus de 55 anys. El cadàver del presumpte agressor, que tenia una molt bona situació econòmica, va aparèixer penjat amb una corda lligada a una barana d’obra que hi ha sobre un mur de roques en una de les zones del jardí.

Va ser aquest soci qui va alertar la policia local. Al lloc dels fets es van personar patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra i a l’interior de la vivenda van trobar els cadàvers.

Empadronats a Lloret, però vivien a França

La parella, originària de Moscou, estava empadronada a Lloret de Mar, com 2.500 ciutadans russos més que viuen en aquesta localitat, i feia anys que passava temporades amb el seu fill en aquesta vivenda amb piscina i pista de tennis i on es guardaven mitja dotzena de cotxes d’alta gamma. No obstant, la família vivia en una ciutat del sud-oest de França i viatjava freqüentment a altres països.

Aquest dimecres s’ha guardat un minut de silenci a Girona, a l’espera del previst per a última hora d’aquesta tarda a Lloret de Mar, on la delegada de la Generalitat, Laia Cañigueral, ha lamentat haver d’acudir novament a «un acte de rebuig» d’un assassinat per violència masclista. «És important que totes i tots parem els peus a aquesta xacra de la societat que hem d’eliminar una vegada per sempre», ha afegit Cañigueral.

Encara falta el resultat de les autòpsies

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest dimecres la comissaria conjunta dels Mossos d’Esquadra i la policia local de Salt (Girona), on també ha confirmat que «tot apunta» que es tracta d’un crim masclista, tot i que encara falta conèixer el resultat de les autòpsies i d’altres proves per tancar la investigació.

Cas de feminicidi

Notícies relacionades

El Ministeri d’Igualtat ha informat que, amb aquest nou assassinat, el nombre de dones mortes en mans de les seves parelles o exparelles des de començament d’any ascendeix a 12 i en suma 1.138 des que el 2003 es van començar a comptar els casos.

El de la filla no entra en aquesta estadística i serà computat com a feminicidi, segons han explicat des d’Igualtat, la responsable de la qual, Irene Montero, ha condemnat el doble crim.