Estafa

La policia alerta d’una estafa a dones per WhatsApp en què simulen ser els seus fills

Els promotors es fan passar pels fills de les víctimes i sol·liciten diners urgents: «Mama, aquest és el meu número nou, se m’ha trencat l’altre mòbil i necessito un favor»

1
Es llegeix en minuts

«Mama, aquest és el meu número nou, se m’ha trencat l’altre mòbil i necessito un favor». Així arrenquen els missatges d’aquests estafadors. Perquè l’engany faci efecte al·leguen que no es poden comunicar directament amb el telèfon habitual a causa de suposats problemes amb el terminal i que no poden rebre trucades.

La Policia Nacionalalerta sobre una nova modalitat d’estafa comesa per WhatsApp en què els seus promotors contacten amb dones a qui sol·liciten diners urgents fent-se passar pels seus fills, a fi de fer front a un problema immediat, ha informat aquest dilluns la Direcció General de la Policia.

«¿Em pots fer una transferència per pagar una cosa, que no tinc la targeta a mà?». Una vegada convençuda la víctima, el seu presumpte fill li demana una transferència immediata a un compte facilitant-ne les dades.

Quan les dones aconsegueixen parlar amb els seus veritables fills, s’adonen que realment han sigut víctimes d’un engany i ja no hi ha marxa enrere, ja que no és possible cancel·lar la transferència.

Notícies relacionades

La policia ha detectat en les últimes setmanes estafes d’aquest tipus en diferents zones del país. Els seus autors han aconseguit defraudar quantitats que oscil·len entre els 2.000 i els 26.000 euros.

En cas de rebre missatges d’aquest tipus, els agents recomanen no perdre la calma i assegurar-se que a l’altre costat del mòbil hi ha un familiar abans de fer pagaments.