DECISIÓ JUDICIAL

La jutge deixa sense efecte la detenció de l’acusat de difondre una imatge de la víctima de ‘La manada’

  • L’acusat està ingressat en un centre sanitari, segons ha pogut corroborar la magistrada

La jutge deixa sense efecte la detenció de l’acusat de difondre una imatge de la víctima de ‘La manada’
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge penal de Barcelona Beatriz García-Valdecasas ha deixat sense efecte aquest dijous la detenció i l’ingrés a presó d’Éric C. T. G, de 40 anys i resident al barri barceloní d’Horta-Guinardó, acusat de la difusió a través d’internet de la imatge de la víctima de ‘La manada’ de Pamplona. L’imputat no es va presentar al judici que s’havia de celebrar aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia. La magistrada ha anul·lat la seva decisió després d’haver sigut informada que l’imputat està ingressat en un centre sanitari. La vista se celebrarà pròximament.

Aquest veí d’Horta-Guinardó, de professió mecànic, s’enfronta a una petició per part del fiscal de dos anys i mig de presó per un delicte contra la integritat moral en concurs amb un altre de revelació de secrets. Les acusacions li reclamen tres anys de presó. Estava previst que la víctima declarés a través d’una videoconferència.

Notícies relacionades

La fiscalia afirma que l’acusat va publicar les imatges i les dades de la víctima de la violació en grup ocorreguda als Sanfermines del 2016 en una pàgina web. En tres publicacions d’internet, afegeix el ministeri públic, Éric C. T. G. va penjar ressenyes de la noia agredida i fotos que havien sigut ja publicades per terceres persones en altres fòrums d’internet, procedents de diferents xarxes socials, de la mateixa víctima o de les seves amistats, així com d’una escena de la violació múltiple.

El DNI i els cognoms

Entre les dades difoses per l’imputat, remarca la fiscalia, figurava una còpia del DNI, el nom i cognoms de la noia, la seva formació acadèmica i zona de residència, així com diverses fotografies, algunes d’ella i d’altres d’un dels moments de la violació que va patir a l’interior d’un edifici de la capital navarresa. L’objectiu, segons l’acusació pública, era «burlar-se d’ella» i crear-li «inquietud moral». Éric C. T. G, que va ser identificat per la Policia Nacional, va al·legar en la seva declaració davant el jutge d’instrucció que es va limitar a fer captures de pantalla de dades i imatges de la víctima que circulaven per internet i que ho va utilitzar el maig del 2017 per replicar, en un xat de dimensions menors, un internauta. L’acusat va admetre, això sí, que no disposa de wifi a casa seva i que per això va utilitzar el d’una veïna.

Temes:

La Manada