Fa dos anys

Detingut a Barcelona un fugitiu pakistanès que reclama Itàlia per matar la seva cosina

La víctima es va negar a complir la decisió dels seus pares de contraure matrimoni amb un altre parent de la seva elecció resident al Pakistan

1
Es llegeix en minuts
EFE

 La Policia Nacional, en col·laboració amb els Carabinieri, ha detingut a Barcelona un fugitiu d’origen pakistanès reclamat per les autoritats italianes pel crim d’una jove –la seva cosina– comès el maig del 2021 en aquest país, i que s’enfronta a cadena perpètua.

Segons informa aquest dilluns la Policia Nacional, sobre el pròfug pesava una ordre europea de detenció i entrega per a la seva extradició a Itàlia, com a presumpte autor d’una detenció il·legal, d’homicidi i d’ocultació del cadàver d’una jove, que va tenir lloc a la regió de regió de l’Emília-Romanya (Itàlia).

El crim va ser comès al si de l’àmbit familiar amb la inducció dels pares i la participació d’altres parents de la víctima, una noia de 18 anys d’edat, un cas que va commocionar Itàlia.

Matrimoni forçós

El motiu d’aquest crim és que la víctima es va negar a complir la decisió dels pares de contraure matrimoni amb un altre parent de la seva elecció resident al Pakistan, i a qui no coneixia.

Els fets van tenir lloc a Novellara, municipi de l’Emília-Romanya, quan el fugitiu va participar directament en la detenció il·legal, homicidi i ocultació del cadàver de la jove.

Notícies relacionades

Prèviament al dia dels fets i, segons les investigacions portades a terme per les forces de seguretat italianes, el detingut –cosí de la jove assassinada– juntament amb dos parents més i amb l’anuència i complicitat dels pares de la jove, que van induir a cometre el crim, van cavar un clot amb eines agrícoles per ocultar el cadàver de la jove després de l’assassinat.

Després de les investigacions policials, el setembre de l’any passat va ser detingut a París (França) l’oncle de la jove, acusat de ser l’autor material de la seva mort per estrangulació.