Investigació

L’autòpsia confirma que el cadàver d’Esther López presentava signes de violència

No es descarta que el cos hagués sigut abandonat al lloc on va ser trobat aquella mateixa nit, sobretot quan l’enclavament havia sigut punt de partida de les diferents batudes multitudinàries

L’autòpsia confirma que el cadàver d’Esther López presentava signes de violència
3
Es llegeix en minuts

L’autòpsia hauria confirmat la mort violenta d’Esther López de la Rosa, la dona de 35 anys el cadàver de la qual va ser trobat a primera hora del matí de dissabte a Traspinedo, localitat val·lisoletana de la qual era veïna i on va desaparèixer el 12 de gener.

Tot i que no s’han facilitat més dades respecte de les causes concretes de l’òbit, les primeres anàlisis practicades al cos de la víctima, que es van iniciar ja aquest diumenge i s’han prolongat aquest dilluns a l’Institut Anatòmic Forense de Valladolid, apuntarien a una mort violenta, segons la informació del diari ‘El Norte de Castilla’ recollida per Europa Press i que apunten a fonts de la investigació.

Ja el mateix dia de la troballa la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, confirmava, en el seu compte personal de Twitter, la mort violenta de la veïna de Traspinedo, una cosa que, no obstant, no hauria sigut revelada fins aquest dilluns una vegada conclosa l’autòpsia.

No es descarta que el cos, localitzat en superfície per un passejant aquest dissabte al matí als voltants del poble, a la finca La Carrascosa, pròxima al polígon Tuduero, al costat de la carretera N-122, a mig quilòmetre del restaurant La Maña, hagués sigut abandonat allà aquella mateixa nit, sobretot quan l’enclavament havia sigut punt de partida de les diferents batudes multitudinàries desenvolupades les últimes setmanes a la localitat.

Mentrestant, la Guàrdia Civil continua amb les indagacions a fi d’identificar i detenir l’autor o autors de la mort d’Esther López.

La veïna de Traspinedo, desapareguda el 12 de gener, era buscada des que els seus pares van presentar denúncia el passat dia 17, al no donar senyals de vida després d’haver estat la nit de la seva desaparició veient en un bar del poble el partit de la Supercopa entre el Barcelona i el Reial Madrid i continués la festa amb uns amics a casa d’un d’ells i més tard en uns bars.

Tres investigats

Aquesta era la versió que havien facilitat les dues persones amb les quals va estar aquella nit abans que se li perdés el rastre, dos veïns de Traspinedo, Óscar i Carlos, que van viatjar amb ella al cotxe del primer de tornada a casa i que, segons van relatar amb algunes contradiccions, es va aturar davant el restaurant La Maña.

En el relat ofert, Carlos va baixar del vehicle per anar a casa seva i després Óscar i Esther van discutir perquè ella volia continuar de festa i ell la va deixar als voltants, sense que es tornés a saber res més de la dona en els últims vint-i-quatre dies.

Les investigacions des de llavors es van centrar en els dos veïns i també en un tercer investigat, Ramón G. (‘el Manitas’), indagacions en què la Guàrdia Civil, a més de rastrejar el municipi mitjançant batudes en què havien participat centenars de voluntaris, havia pres mostres de la vivenda del tercer i dels vehicles d’aquest i d’Óscar, sense resultat positiu, i havia centrat també la seva investigació en els telèfons de tots ells i de la víctima.

L’únic dels investigats que s’havia mantingut privat de llibertat és Ramón G., la detenció del qual va haver de prorrogar-se durant 72 hores més, tot i que finalment la titular del Jutjat d’Instrucció número 5 el va deixar en llibertat provisional davant la falta de proves que testifiquessin la seva implicació en els fets.

La localitat viu ja aquest dilluns el segon dels tres dies de dol oficial decretats diumenge per l’Ajuntament en sessió de ple.

Notícies relacionades

En la jornada d’aquest dilluns, un dels investigats, Ramón, s’ha personat a la Comandància de la Guàrdia Civil, a l’Avinguda de Sòria de Valladolid, acompanyat de la seva advocada per recollir el seu vehicle, un BMW fosc, després que la recollida de mostres i la seva anàlisi al Laboratori de Criminalística de l’Institut Armat no donessin resultat positiu quant a la incriminació del ‘Manitas’ en la desaparició d’Esther, segons van informar a Europa Press fonts jurídiques.

D’altra banda, dissabte passat la Guàrdia Civil va tornar a inspeccionar durant unes hores el turisme d’un altre dels investigats, Carlos, després que en sol·licitessin les claus i el propietari se les cedís sense ni tan sols consultar la seva advocada, tal com ha pogut saber també Europa Press.