Confirmació

El cos trobat a Traspinedo és el d’Esther López

Els agents ja havien inspeccionat la zona i se sospita que algú hi podria haver deixat el cadàver aquesta matinada

Un veí va donar la veu d’alarma quan va veure una cosa «estranya» mentre passejava

3
Es llegeix en minuts

L’autoritat judicial ha confirmat aquest dissabte a la tarda a primera hora que la identitat del cos sense vida trobat a les 10.30 hores per un «passejant» en una zona pròxima al polígon Tuduero és el d’Esther López de la Rosa, la dona de 35 anys veïna de Traspinedo (Valladolid) desapareguda des del 12 de gener.

Després de quatre batudes massives per tot el poble i rodalies, la troballa –per part d’una persona que passejava– ha tingut lloc a la zona on comença la pineda, just a l’entrada de la localitat.

Sense amagar

El cos trobat era a la superfície, a prop de la carretera d’accés al poble, a uns 3,5 quilòmetres de l’entrada, un tram que la Guàrdia Civil ha tallat per impedir l’accés i deixar que treballin els especialistes en inspecció ocular, la policia judicial i l’Institut de Medicina Forense, que ha arribat com a les quatre de la tarda.

Una mica abans, a dos quarts de quatre, el poble semblava pràcticament desert i els pocs veïns que hi havia al carrer s’han mantingut en silenci quan els han preguntat per la troballa d’un cos, que poc després, a les 17.30, l’autoritat judicial ha confirmat que era el d’Esther López.

«Una cosa rara»

Era una zona batuda, «hi ha alguna cosa rara», explica una veïna del municipi que coneixia l’Esther, i que confia que el culpable no sigui ningú del poble i que el trobin al més aviat possible.

«No es pot descartar res», ha afirmat el veí amic de la família sobre si darrere els fets hi pot haver algú del poble.

L’home, amb unes filles que anaven a l’escola amb l’Esther, emocionat per l’aparició del cos, ha reconegut que la cosa no pintava bé però ha descartat fer cap hipòtesi i ha demanat que es deixi treballar la Guàrdia Civil.

No ha volgut parlar amb la família perquè és «una mica sentimental», ha afegit el veí, que espera que si agafen el culpable no surti en quatre dies.

Sorpresa

A alguns dels transeünts de pas pel municipi per dinar o fer una parada, la notícia els ha agafat per sorpresa, i es preguntaven si ja se sabia alguna cosa sobre la confirmació, que al final ha arribat, que el cos era el de la jove desapareguda.

I des d’un restaurant a la N-122, pròxim al municipi, els que eren dins han seguit la notícia de la troballa del cos des de la televisió de l’establiment amb molt silenci. No han volgut dir res més.

Notícies relacionades

Nou dies després de ser vista per última vegada, quan el seu rastre es va perdre en una cruïlla de carretera al costat d’un restaurant i el seu telèfon mòbil va deixar de tenir senyal, la Guàrdia Civil va detenir R. G., un veí de la localitat d’uns 40 anys, per la seva presumpta relació amb els fets. Després de 18 dies d’investigació, el sospitós, anomenat ‘El manitas’, va ser posat en llibertat, tot i que amb l’obligació de presentar-se al jutjat i la prohibició de sortir de Valladolid. Els agents han centrat la seva investigació en el cercle íntim de l’Esther. Concretament, els dos amics amb qui va estar l’última nit. Un té una coartada mentre que l’altre ha ofert diverses versions dels fets en els diferents interrogatoris.

«Cap cura»

Sota el lema ‘Esther, el teu somriure és la nostra esperança’, centenars de veïns de Traspinedo –a 25 quilòmetres de Valladolid– i d’altres municipis veïns van omplir a finals de gener la plaça Major per acompanyar la família de l’Esther, representada pel seu pare, Miguel López, que va reconèixer moments «d’angoixa gravíssims, molt dolents». «És un mal que no té cap cura, cap medicina. És la pitjor malaltia que es pot tenir», va afirmar el pare de l’Esther, que ha agraït la tasca de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, especialment la Guàrdia Civil, per fer «l’impossible» per trobar la seva filla.