Al Moinaès

Un mort i un ferit després d’una explosió en una fusteria de Castellcir (Barcelona)

Un mort i un ferit després d’una explosió en una fusteria de Castellcir (Barcelona)
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una persona ha mort i una altra ha resultat ferida i està en estat greu després d’una explosió en una fusteria aquest dissabte cap a les 2 de la matinada a Castellcir (Moianès, Barcelona).

L’explosió s’ha produït a causa d’un incendi en un edifici del municipi i els Mossos han obert una investigació per aclarir els fets, han explicat fonts de la policia catalana a Europa Press. Pel que sembla, segons ha explicat l’alcalde del poble en declaracions a TV-3, Eduard Guiteras.

Guiteras també ha concretat que la persona morta era un home jubilat que vivia al pis immediatament superior a la fusteria cremada, i que segons les investigacions podria haver mort per asfíxia a causa del fum inhalat. Quant al ferit greu, l’alcalde ha explicat que és el propietari del local, que de vegades passava la nit a la fusteria. Després de l’incident, va ser traslladat ferit greu a l’Hospital de la Vall d’Hebron, on segueix ingressat en la unitat de cremats.

Notícies relacionades

Segons Guiteras, els bombers li han explicat que la hipòtesi principal sobre l’explosió gira entorn d’una bombona de butà que hi havia al local, i que va provocar el foc i les cremades en el ferit. L’alcalde també ha explicat que l’incident està provocant problemes en el subministrament de llum i internet, perquè alguns cables haurien quedat afectats a la zona de la deflagració.

L’Ajuntament de Castellcir ha decretat dos dies de dol municipal per la mort del veí del municipi i ha traslladat, en un tuit recollit per Europa Press, «tot el recolzament i el respecte a les famílies i persones afectades».

Temes:

Incendis