S’AMAGAVA A ALEMANYA

La policia deté ‘la Diabla’, la fugitiva més buscada d’Espanya

Una operació d’agents espanyols i alemanys acaba amb la fuga d’aquesta proxeneta | Va agafar el nom d’una sèrie de televisió i va explotar sexualment dones a Astúries, Catalunya i Aragó

La policia deté ‘la Diabla’, la fugitiva més buscada d’Espanya
2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Feia gairebé un any que va fugir d’Espanya, des que es va escapar d’una operació policial contra l’explotació de dones a Aragó, Astúries i Catalunya. ‘La Diabla’ o ‘Donatella’, els sobrenoms que utilitza Leudis Isaac Corro Camacho, va fugir a finals del 2020 amb el que llavors era el seu nòvio, un expolicia alemany. Una operació conjunta de la policia espanyola i alemanya ha permès localitzar-la i detenir-la ahir a la nit a la ciutat d’Hamburg, segons ha pogut saber CAS OBERT de fonts de la investigació.

‘La Diabla’ s’havia convertit en la fugitiva més buscada d’Espanya junt amb l’assassí d’Alcásser, Antonio Anglés, i al traficant de drogues Norbert Kohler, i figurava des de fa un mes en la llista de delinqüents més buscats de l’Europol.

Corro Camacho està acusada dels delictes de tràfic d’éssers humans, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. A principis de mes havia sigut detingut el seu exnòvio, l’expolicia alemany, però ella ja no estava amb ell.

Les investigacions de la Unitat de Localització de Fugitius de la Policia Nacional van apuntar aviat a dos països com a possibles amagatalls per a ‘Donatella’ o ‘la Diabla’: Letònia i Alemanya. Al primer país, ella tenia el seu últim nòvio, un exjugador professional d’hoquei sobre gel. En el segon, Alemanya, el seu negoci de tràfic de dones tenia algunes ramificacions. És allà on acaba de ser detinguda gràcies a la col·laboració de la BKA (policia alemanya).

‘Sin senos sí hay paraíso’

Abans d’escapar-se d’Espanya, ‘Donatella’ captava dones i transsexuals al seu país, Veneçuela. Els prometia una feina a Espanya. Després, els feia operar-se per augmentar-se el pit i les obligava a sotmetre’s a liposuccions perquè, els deia, «els espanyols no les volen grasses».

A partir d’aquell moment, ‘la Diabla’, que havia agafat el sobrenom d’un personatge de la sèrie ‘Sin senos sí hay paraíso’, adaptació colombiana de la sèrie ‘Sin tetas no hay paraíso’, assegurava a les seves víctimes que li devien ja 12.000 euros cadascuna, una quantitat que anava augmentant amb diferents sistemes de sancions i multes.

Notícies relacionades

Les dones eren després tancades en pisos d’Oviedo i Barcelona, on se les obligava a prostituir-se. També eren enviades durant algunes temporades a Alemanya, on també eren explotades. Quan deixaven de ser rendibles per a la xarxa mafiosa, eren «venudes» a un club de cites situat als afores de Casp (Saragossa).

L’octubre del 2020, una de les joves, que llavors tenia 18 anys i que estava embarassada, va rebre una pallissa i va acudir a l’hospital. A Astúries, una altra dona va aconseguir escapar-se del pis on estava tancada i va denunciar l’organització criminal. La policia i la guàrdia civil van començar llavors una operació conjunta per desmantellar el grup, que ara ha conclòs definitivament.