Tragèdia de matinada

Quatre persones moren en un incendi en un local ocupat de la plaça de Tetuan de Barcelona

Quatre persones més, que s’han refugiat en un pati, han resultat ferides per inhalació de fum

Avisats per una baralla, els Mossos havien acudit hores abans a l’immoble, antiga seu d’una entitat bancària que «se n’havia desentès», segons Colau

Quatre persones moren en un incendi en un local ocupat de la plaça de Tetuan de Barcelona

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quatre persones, dues d’elles un nadó i un nen de tres anys, han mort aquesta matinada en un incendi en un local ocupat al número 20 de la plaça de Tetuan, i quatre més han resultat ferides lleus i han sigut rescatades pels bombers al pati on s’havien refugiat. Aquestes quatre persones han sigut traslladades a centres hospitalaris per inhalació de fum, que pel que sembla ha sigut la causa de la mort de les altres quatre.

Àngel López, cap del servei operatiu dels Bombers de Barcelona ha explicat que s’ha rebut un avís a les 5.53 h: «L’hem rebut d’una persona que veia sortir flames i fum d’un local presumptament ocupat, una antiga oficina bancària. Hi hem arribat i hem trobat l’incendi molt desenvolupat, i hi havia quatre persones confinades en un pati demanant auxili».

Refugiats en un pati

A la part més afectada pel foc, ha explicat López, hi havia les víctimes mortals: «Hem trobat quatre persones a l’interior, que no estaven identificades. Amb ajuda del SEM, hem iniciat les maniobres de reanimació i hem apagat el foc. Desgraciadament, hi ha hagut quatre víctimes. Dos adults, un nadó i un nen de tres anys. Han patit els efectes del fum». López ha afegit que el foc havia sigut extingit i que no hi havia risc per als veïns de les plantes superiors, així que no s’ha hagut de desallotjar ningú.

Notícies relacionades

Al local hi vivia una família de quatre membres i almenys quatre persones més. Pel que sembla hi havia problemes de convivència que van portar alguns veïns a trucar diverses vegades al 112 per alertar dels conflictes. L’última baralla denunciada s’ha produït aquesta mateixa nit: hores abans de l’incendi: una patrulla dels Mossos hi ha acudit, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO

Propietat d’una entitat bancària

Propietat d’una entitat bancàriaL’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que s’ha desplaçat al lloc dels fets, ha assegurat que el local pertanyia a una entitat bancària, Evo Banco, «que s’havia desentès» del local, com de tots els que tenia a la ciutat, a l’abandonar Barcelona, i que els serveis socials municipals sí que havien contactat amb la família afectada. Se’ls havia ofert ajudes alimentàries i mèdiques, així com el seguiment de l’escolarització. «És una notícia terrible i anirem informant sobre el que vagi passant, però no podem especular sobre el que ha passat», ha assegurat. «No era una vivenda, era una oficina bancària. No pot ser que les entitats se’n desentenguin. El que és clar és que el local no tenia les condicions d’una vivenda», s’ha queixat. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, al costat de Colau, ha lamentat igualment els fets i ha informat que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació.

Temes:

Incendis