Desapareguda a Huelva

La fiscalia demana presó permanent per a l’assassí de Laura Luelmo

  • Bernardo Montoya està acusat de detenció il·legal, agressió sexual i assassinat

abertran46288735 laura luelmo181217134439

abertran46288735 laura luelmo181217134439

3
Es llegeix en minuts

L’Audiència Provincial de Huelva acull a partir d’aquest pròxim dilluns el judici amb jurat popular contra Bernardo Montoya, l’home acusat d’agredir sexualment i assassinar el mes de desembre del 2018 Laura Luelmo, la professora de Zamora de 26 anys, a la localitat d’El Campillo (Huelva). En el procediment, el Ministeri Fiscal demana presó permanent revisable per un dels delictes i 32 anys de presó per la resta per a l’acusat.

La Fiscalia, en el seu escrit d’acusació, considera que els fets esdevinguts són constitutius d’un delicte de detenció il·legal, un delicte d’agressió sexual i un altre d’assassinat, atès que argumenta que es donen els agreujants de gènere en el cas del delicte d’agressió sexual i el de reincidència, en el d’assassinat. Per la seva banda, el Ministeri Públic assenyala que és procedent imposar a Montoya la pena de 20 anys pel delicte de detenció il·legal, 12 per agressió sexual i presó permanent revisable per l’assassinat, així com argumenta que és procedent imposar la mesura de llibertat vigilada per un període de 10 anys i la prohibició d’aproximació i comunicació amb els pares i germans de la víctima i d’acudir i de residir a la província de Zamora, així com demana que se li imposi l’obligació de participar en programes d’educació sexual.

A més, la Fiscalia remarca que es declari presó permanent revisable i s’acordi expressament que no sigui classificat en tercer grau penitenciari fins al compliment d’un mínim de 22 anys de presó. Respecte a la responsabilitat civil, la Fiscalia demana que l’acusat indemnitzi els pares de la morta amb la quantitat de 300.000 euros, i els dos germans de la mateixa, amb la quantitat de 50.000 euros a cada un d’ells.

Quant a les seves conclusions provisionals, el Ministeri Fiscal argumenta que Montoya, –amb un ampli historial delictiu al comptar antecedents penals a l’haver sigut condemnat per un delicte de violació de domicili, un delicte d’obstrucció a la justícia i un delicte d’assassinat, entre d’altres–, entre les 17.25 hores i les 17.30 hores del dia 12 de desembre del 2018 «va abordar la jove, que tornava al seu domicili després de fer la compra en un supermercat pròxim».

Montoya, que era el veí de davant de la jove de Zamora, «va sorprendre la víctima» la va introduir per força al seu domicili, on la va colpejar i després de deixar-la «malferida i molt debilitada», la va agredir sexualment, sempre «impossibilitant-li qualsevol tipus de defensa». Després, «per evitar que es conegués tant la comissió del delicte que acabava de cometre com que ell va ser l’autor, amb ànim d’acabar amb la vida de Laura, però no sense abans sotmetre-la a patiments innecessaris i un sofriment més intens que el necessari per causar-li la mort, li va clavar més cops», i finalment, li va assestar «un fort cop al cap amb un objecte contundent», culminant els fets amb la mort de la noia.

Posteriorment, cap a les 18.42 hores, la va introduir al maleter del seu vehicle per a, entre les 19.16 hores i les 19.25 hores, arribar i llançar el cos en una zona de difícil accés i entre matolls coneguda com Las Mimbreras, situada a la carretera nacional N-435 en el punt quilomètric 166.

Notícies relacionades

El cos sense vida de la jove professora va ser trobat el dia 17 de desembre del 2018, i Montoya va ser detingut un dia després i va passar a disposició judicial el dia 21 de desembre del 2018, quan es va acordar la presó provisional comunicada i sense fiança.

Cara a la vista oral, el Ministeri Fiscal proposa l’interrogatori de Montoya, declaracions de testimonis, d’agents de la Guàrdia Civil, del director i funcionaris del Centre Penitenciari Sevilla II de Morón de La Frontera –on ha estat Montoya–. Igualment, sol·licita proves pericials com declaracions d’agents de l’Institut Armat, forenses, especialistes del Departament d’Escena del Crim, del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil o especialistes del Grup de Recolzament Tecnològic Operatiu de l’Institut Armat, entre altres experts. A més, sol·licitarà diverses proves documentals.

Temes:

Assassinats