Amb una càmera d’USB

Un denunciat per assetjament a Elx admet a la Policia la seva afició a gravar noies a la platja

  • Una noia va assegurar que un home l’estava seguint des de feia una setmana

  • Els agents van confiscar al sospitós una minicàmera

Un denunciat per assetjament a Elx admet a la Policia la seva afició a gravar noies a la platja

Levante

2
Es llegeix en minuts

La sensació que algú t’està mirant al punt de sentir-se impotent i no saber què fer els ha passat a moltes noies, però si és la mateixa persona que identifiques durant una setmana a tots arreu on vas, acabes per preocupar-te. La Policia Local d’Elx va informar aquest dimecres d’un presumpte assetjador que va ser denunciat el dia 22 a la platja d’Arenales del Sol per una noia de 26 anys que des de feia dies, assegurava, es trobava a tot arreu la mateixa persona. Quan es va adonar que allò no podia ser una casualitat, l’hi va explicar als seus familiars i la van animar a presentar una denúncia per aclarir el que passava i tenir una identificació d’aquesta persona.

La Policia Local va conèixer cap a les dues de la tarda del passat dia 22 el relat de la noia i va acudir al lloc on habitualment se’l trobava a la platja perquè al deixar l’arenal l’home s’havia quedat allà. Llavors, la patrulla es va acostar per identificar-lo i intentar aclarir l’assumpte. Es tractava d’un home de 42 anys que estava sol prenent el sol i, segons l’atestat que van aixecar els agents, «a l’aproximar-se, un dels agents va observar com l’home, a l’adonar-se de la presència policial, guardava un petit cub negre a la seva motxilla». Allò els va fer sospitar. 

Els agents van preguntar a l’implicat pel que havia succeït i aquest va reconèixer que estava gravant en vídeo amb una petita càmera USB les usuàries de la platja. Era una afició que tenia i que, en principi, no està prohibida, sempre que ningú et denunciï perquè se senti assetjat o perseguit.

Càmera confiscada

Notícies relacionades

A través de les imatges gravades, els agents van constatar que una de les noies que apareixia a la platja era la denunciant, així que van procedir a traslladar-lo a dependències policials per aixecar un atestat pel qual va quedar detingut acusat d’un suposat assetjament. Els policies es van apoderar de la petita càmera, que serà revisada per saber quin tipus de gravacions realitzava a la platja. El jutjat de guàrdia va ser informat dels fets i va quedar en llibertat, tot i que la Fiscalia procedirà a investigar els fets.

Les denúncies per delictes sexuals o assetjament són una preocupació policial perquè augmenten, especialment durant els mesos d’estiu. La dificultat per demostrar els fets que es denuncien fan que moltes vegades l’assetjador quedi impune i pugui continuar amb la seva activitat. La Policia anima a denunciar com a única solució per frenar aquesta pràctica.