Nou crim masclista

Presó provisional per a un home per matar presumptament la seva parella a Cambrils (Tarragona)

  • Els veïns expliquen que van sentir crits i un ha dit a la policia que va sentir «una espècie de gemec i un cop sec a terra, com si alguna cosa caigués»

Presó provisional per a un home per matar presumptament la seva parella a Cambrils (Tarragona)
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció 1 de Reus (Baix Camp, Tarragona) ha enviat a presó provisional sense fiança un home per, presumptament, haver matat la seva parella. A més de per homicidi, l’investiga pels delictes de trencament de condemna –tenia una ordre d’allunyament– i maltractament en l’àmbit familiar.

En la interlocutòria, consultada per EL PERIÓDICO, el jutge exposa que la parella va discutir divendres al matí a casa d’ella, a la localitat costanera de Cambrils (Baix Camp): ell afirma que se’n va anar del pis, però que va tornar cap a les 17.15 hores dient que volia recollir menjar i unes fulles d’afaitar, i van tornar a discutir.

Crits i «un cop sec a terra»

Diversos veïns han explicat que van sentir crits sobre aquesta hora de la tarda, i un ha explicat a la policia que va sentir «una espècie de gemec i un cop sec a terra, com si alguna cosa caigués».

L’investigat assegura que se’n va anar després de la segona discussió i, a l’adonar-se’n que ella no contestava els seus missatges de WhatsApp, va tornar a la casa cap a les 20 hores.

En canvi, el jutge sospita que es va quedar esperant un temps suficient «perquè el cos ja fos fred, fins i tot tingués els llavis morats, intentant així demostrar que quan arriba al domicili cap a les 20 hores el cos ja estava sense vida».

Va trucar ell mateix a emergències

El mateix sospitós va trucar al telèfon d’emergències 112 a les 20.32 hores, i va dir que la víctima estava «estesa a terra, molt freda, morada i sense reacció».

Notícies relacionades

El jutge explica que des de les 17 hores, quan el van veure entrar al pis, fins a la trucada de les 20.32 hores, hi ha un marge en què no s’ha demostrat on era l’investigat, i tampoc ha donat «una explicació raonable» de les lesions que tenia quan el van arrestar, malgrat haver declarat que no hi va haver agressions físiques durant la discussió amb la víctima.

Per això, el jutge considera que hi ha «prou indicis» per enviar-lo a presó provisional per l’homicidi, i recorda que ell mateix ha reconegut que va incomplir l’ordre d’allunyament.