El 2017

Presó permanent revisable per dos assassinats en una venjança de narcos al Prat

icoy38217115 prat del llobregat doble crimen170428153354

icoy38217115 prat del llobregat doble crimen170428153354 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Audiència de Barcelona ha imposat una condemna de presó permanent revisable a l’únic condemnat per assassinar a trets dues persones i ferir una tercera el 27 d’abril del 2017 en un pis del Prat de Llobregat (Baix Llobregat, Barcelona), en una venjança entre dues bandes rivals de narcos.

La sentència condemna Adonis A. per dos delictes d’assassinat i un altre en grau de temptativa, però, d’acord amb el veredicte del jurat popular que els va jutjar, l’absol d’un tercer crim ocorregut en una nau industrial de Sant Joan Despí (Barcelona), on un home va ser atacat per un grup de persones i assassinat d’un tret al cap.

La fiscalia, que atribueix els crims a una venjança entre bandes dominicanes de narcotraficants enfrontades pel control de la droga a Barcelona, va portar a judici tres homes més vinculats a aquests grups criminals, però el jurat popular els va absoldre dels assassinats per falta de proves.

Només un d’ells, Ángel M., va ser considerat culpable d’un delicte de pertinença a grup criminal per formar part de la banda de narcos, per la qual cosa l’Audiència de Barcelona l’ha condemnat ara a un any i dos mesos de presó.

D’aquesta manera, l’únic condemnat pels crims del Prat de Llobregat és Adonis A., a qui l’Audiència ha imposat també 20 anys de presó –que s’afegeixen a la presó permanent revisable– per l’intent d’assassinat de la persona que va quedar malferida.

També l’obliga a indemnitzar amb 210.000 euros en total els familiars de dues de les víctimes i obre la porta a què un tercer pugui reclamar compensacions econòmiques per la via civil.

La sentència dona per provat que Adonis A. no va actuar sol, sinó que va acudir al pis del Prat amb «terceres persones no identificades» que, quan els van obrir la porta, «van obrir foc contra els presents, actuant amb la intenció d’acabar amb la seva vida o sent conscients que la mort podria sobrevenir com a conseqüència natural de la seva conducta».

Notícies relacionades

Una de les víctimes va morir d’un tret al cap, una altra va rebre un tret a l’esquena i al crani i una tercera va acabar ferida al coll, per la qual cosa va haver de ser intervinguda quirúrgicament.

La sentència considera que els morts no van tenir cap possibilitat de defensar-se davant l’atac amb armes de foc, que va ocórrer «de manera sobtada i inesperada quan eren al seu domicili».