DISPOSITIU EN MARXA

Cop contra els magatzems de roba falsa de la Jonquera

  • Deu detinguts i set investigats per vendre productes d’imitació en establiments comercials ubicats al costat de la frontera francesa

barcelona/698c3273-dca7-4629-930d-df150b6ef21d.jpg

barcelona/698c3273-dca7-4629-930d-df150b6ef21d.jpg

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Uns 200 agents de la Guàrdia Civil i de Vigilància Duanera han activat aquest dimecres a la Jonquera una operació contra una organització dedicada a la venda de material falsificat. La investigació del cas FrontCopy fa aproximadament un any que està marxa i sospita que diverses persones integrants d’una banda d’origen marroquí estaven venent, aprofitant la ubicació a prop de la frontera que ofereix l’últim municipi de la comarca de l’Alt Empordà, roba fabricada a imitació de diverses marques comercials de roba de vestir.

L’operatiu d’aquest dimecres inclou la presència de pèrits enviats per les principals companyies afectades el treball de les quals consistirà a reconèixer durant els registres la suposada voluntat d’imitar productes de la seva propietat per part de l’organització.

Notícies relacionades

Segons les fonts consultades, l’objectiu d’aquesta fase del cas se centra sobretot als magatzems en què suposadament els investigats amagaven el material que després venien en negocis legals oberts al públic. En aquests establiments també tenien a la venda productes autèntics amb l’objectiu de dissimular la veritable via d’ingressos.

Un total de deu persones ha sigut arrestades i set més han quedat com a investigades en la causa. El dispositiu també ha inclòs les entrades a 13 locals, la majoria dels quals eren magatzems. La Guàrdia Civil i Vigilància Duanera els consideren sospitosos d’un delicte contra la propietat industrial, però també miraran d’esbrinar si funcionaven com una organització criminal que blanquejava els diners obtinguts a través de la venda d’un material falsificat que, sobretot, comprava un públic francès que acudia fins a la Jonquera a adquirir-lo.