Pederàstia

Parla el director denunciat per abús sexual: «Tinc problemes de memòria»

Un exalumne del Josefa Puig Coca d’Esplugues revela als Mossos una agressió comesa presumptament pel docent el 1989

L’home, de 75 anys, ja va ser condemnat el 2019 per abusar d’alguns menors que va contractar quan dirigia un cine al Masnou

Audiencia Provincial de Barcelona en el Passeug Lluis Companys

Audiencia Provincial de Barcelona en el Passeug Lluis Companys / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva
Anna Rocasalva

Periodista.

ver +

L’antic director de l’escola Josefa Puig Coca d’Esplugues de Llobregat, Lluís G.M., ha sigut novament denunciat als Mossos per un altre delicte d’abús sexual a un menor, presumptament perpetrat fa 32 anys. L’home, de 75 anys, ja havia sigut condemnat el 2019 per abús sexual, prostitució i corrupció de menors que va contractar quan, després de jubilar-se de la docència, es va dedicar a dirigir diversos cines de barri, alguns dels quals, parroquials, i ubicats a la comarca barcelonina del Maresme.

Lluís G.M. s’ha defensat de l’última denúncia al·legant problemes de salut i demència: «El que diu aquesta persona és totalment fals. No vull parlar d’aquestes calúmnies. Ho tinc prohibit pels meus metges perquè tinc una agressivitat molt forta i no em vull alterar. A més, m’estic tractant per evitar la gran pèrdua de memòria que tinc perquè de vegades repeteixo coses», ha expressat. 

En una casa de colònies

En declaracions per a EL PERIÓDICO, la nova presumpta víctima, Alejandro Fernández, ha relatat com l’antic director el va portar a una casa de colònies a Sant Quirze de Besora i va intentar «practicar-li una fel·lació». L’Alex –com prefereix que li diguin– tenia llavors 14 anys. 

Al ser preguntat per la casa de colònies on, presumptament, s’hauria portat a terme l’abús, Lluís G.M. primer afirma haver-la llogat, després matisa la frase i reconeix que «un grup de persones» la tenia arrendada per, finalment, retractar-se i sentenciar rotundament que «mai ha tingut una casa a Sant Quirze de Besora, i menys al seu nom».

«L’abús va succeir a l’estiu del 89, després d’acabar vuitè d’EGB», explica l’Alex. Ara, després de més de 30 anys «guardant aquest secret», ha decidit revelar aquests fets als Mossos de Sant Boi de Llobregat perquè el presumpte agressor s’ha tornat a posar en contacte amb ell «a través del Facebook i WhatsApp» dècades després, descriu.

Notícies relacionades

Davant aquests fets, Lluís G.M. ha reconegut que recorda la classe a què pertanyia Alejandro Fernández al Josefa Puig Coca però «res més». «Era un grup humanament molt bo, tot i que no pel que fa a intel·ligència, però em vaig emportar molt bones experiències amb tots ells», ha descrit. 

Sobre la conversa de WhatsApp, a la qual ha tingut accés aquest diari i en què l’Alex l’acusa de ser «un pederasta», Lluís G.M. afirma que «va ser insultat sense cap motiu». «Jo no dic que [l’Alex] menteixi, però no en puc parlar en absolut pels meus advocats i, sobretot, pels meus metges. Passo temporades a la unitat de psiquiatria i aquesta persona em va dir coses tan increïbles que fins i tot vaig haver de bloquejar-la dels disbarats que deia», admet.