Xarxa de falsificacions

Els vuit detinguts per la trama de carnets de conduir falsos, a la presó

  • L’operació policial ha acabat amb l’arrest de 522 persones implicades

Els vuit detinguts per la trama de carnets de conduir falsos, a la presó
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jutge d’Instrucció número 1 de Girona ha decretat aquesta nit presó provisional comunicada i sense fiança per a 8 dels principals acusats en la trama defalsificació de prop de 1.900 permisos de conduir a tot Espanya, pels quals cobraven entre 4.000 i 10.000 euros, desmantellada aquesta setmana. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a les xarxes socials, els vuit empresonats figuren en la causa per delictes de falsedat, suborn, blanqueig i pertinença a grup criminal.

Dels 14 detinguts posats a disposició judicial en relació amb l’operació policial contra aquesta xarxa de falsificació de carnets de conduir, els considerats membres de la cúpula de la trama, la jutge ha deixat en llibertat a sis d’ells.

Un total de 522 persones han sigut detingudes des d’aquest dimarts en el marc de la macrooperació amb epicentre a Catalunya contra una trama acusada de falsificar prop de 1.900 permisos de conduir a tot Espanya, pels quals cobraven entre 4.000 i 10.000 euros.

Notícies relacionades

En la macrooperació, que va començar dimarts sobretot a la demarcació de Girona, es van dur a terme 16 registres a les províncies de Girona i Barcelona, entre elles, en la del domicili del «cervell» d’aquesta xarxa, ubicat a S’Agaró (Girona), un informàtic de la Direcció General de Trànsit (DGT) de la província. D’entre els 522 detinguts fins ara es troba la cúpula de la trama, composta per una desena de persones i el seu presumpte «cervell», mentre que la resta dels arrestats són compradors dels permisos de conduir falsos.

La causa d’aquest entramat la instrueix el Jutjat d’Instrucció número 1 de Girona pels delictes de falsedat documental, suborn, blanqueig i pertinença a organització criminal, després que la investigació s’obrís el 2020 arran d’una denúncia policial. Des d’aleshores, s’ha identificat 1.846 conductors a Espanya que circulen amb un carnet obtingut mitjançant pagament directe als integrants d’aquesta organització al marge de qualsevol procediment d’accés, acreditació, examen i tramitació oficial.