Li demanen 16 mesos d’inhabilitació

El TS jutja avui el diputat d’ERC Nuet per desobediència al procés

  • El diputat s’havia d’asseure abans davant el jutge, però va ser elegit per al Congrés i va passar a ser aforat

zentauroepp38699316 barcelona 01 06 2017 entrevista con el diputado joan josep n170604184318

zentauroepp38699316 barcelona 01 06 2017 entrevista con el diputado joan josep n170604184318 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Suprem arrenca aquest dimecres un nou capítol del procés amb el judici al diputat Joan Josep Nuet Pujals (ERC) per un presumpte delicte de desobediència per la seva actuació com a membre de la Mesa del Parlament de Catalunya. La fiscalia l’acusa de votar a favor de la tramitació de diverses iniciatives parlamentàries «contràries a l’ordre constitucional» el 6 i 7 de setembre del 2017 malgrat les advertències del Tribunal Constitucional, i demana que se’l condemni a pena de 16 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic electe i multa de 24.000 euros. Això implica que en cas de ser condemnat, com ja ha succeït amb la resta de processats de la Mesa del Parlament d’aquella legislatura, haurà de deixar el seu escó al Congrés.

Nuet és l’últim membre de la Mesa que estava pendent de jutjar després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) condemnés a 20 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic electe i a 30.000 euros de multa per desobediència els membres de JxSí Lluis Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó.

Notícies relacionades

L’acusat, que en el moment dels fets pertanyia a Catalunya Sí que es Pot (CSQP), havia de ser jutjat amb tots ells, si bé la seva situació va canviar quan va ser elegit diputat al Congrés per ERC i va passar llavors a ser aforat davant el Suprem.

La vista oral, que es podrà seguir ‘online’, començarà a les 10.30 hores amb la declaració de l’acusat i es desenvoluparà en dos dies. Després d’ell serà el torn dels testimonis, entre els quals destaca l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que compleix una condemna d’11 anys i sis mesos de presó per sedició. Així mateix testificaran els llavors diputats i membres de la Mesa José María Espejo (Ciutadans) i David Pérez (PSC) i el lletrat major i el secretari general de la Cambra catalana en aquella legislatura, Antonio Bayona i Xavier Muro, respectivament. Tancarà la jornada el que va ser vicepresident de la Mesa, Lluís Corominas.