REACCIONS

Adeu a Julen: Ciutadans, polítics i famosos mostren el seu dolor i recolzament a la família

Les xarxes socials es desborden de missatges de condol i de crítiques als excessos d'alguns programes televisius

captura-4

captura-4

3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

El final de Julen ha dolgut a tot el país. Ciutadans anònims, autoritats, polítics, esportistes i famosos han fet arribar el seu condol a la família de Julen Roselló després de la troballa del cadàver del nen dins del pou de la finca familiar de Totalán (Màlaga) la matinada de divendres a dissabte.

Les xarxes socials van cremar tot el dia amb missatges de condolença de persones de tot Espanya lamentant el final del petit, mentre que personatges coneguts llançaven paraules dedicades als nens i equips de rescat. 

La Casa Reial va expressar el seu "dolor més profund" a la família i el seu "reconeixement" a totes les persones que van participar en les tasques de rescat. El president del Govern, Pedro Sánchez, va enviar el seu "recolzament i afecte als pares i els seus éssers estimats", i va escriure que "tot Espanya s’afegeix a la tristesa infinita de la família de Julen".

“Tot Espanya s’afegeix a la tristesa infinita de la família de Julen"

Pedro Sánchez

President del Govern

El líder del PP, Pablo Casado, va explicar que "no ha pogut ser, i l’esperança ha donat peu al drama", mentre enviava "una forta abraçada" als pares de Julen. En la mateixa línia, el dirigent de Ciutadans, Albert Rivera,va enviar el seu "ànim i afecte" a la família del nen "en un moment tan terrible".

Sensacionalisme

Per la seva part, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va transmetre "condolences i afecte" a la família, el seu "aplaudiment" als qui van treballar en el rescat, però també va ser crític amb la cobertura d’alguns mitjans, ja que va mostrar el seu "menyspreu als qui han utilitzat aquesta tragèdia per fer el pitjor sensacionalisme".

"Menyspreu als qui han utilitzat aquesta tragèdia per fer sensacionalisme"

Pablo Iglesias

Líder de Podem

Com Iglesias, molts ciutadans van utilitzar les xarxes socials per denunciar els excessos d’alguns programes televisius: “La tele fa sensacionalisme, els polítics polititzen la tragèdia: tots caimans del mateix pou», va escriure un. Un altre va afegir: “Ha sigut aberrant el circ que han muntat davant d’una desgràcia així i com han repartit entrades gratis perquè tots entréssim en aquest circ camuflat de periodisme".

Famosos i esportistes

L’actor malagueny Antonio Banderas es va sumar a l’ona de dolor per la mort de Julen i va escriure en el seu compte de Twitter: "Consternat per aquest trist final. DEP petit Julen". En la mateixa línia, el cantant Alejandro Sanz es va acomiadar de Julen. "Fins sempre, no saps quanta llum has vessat sobre les ànimes de tod@s". Un altre cantant, Antonio Orozco, va escriure que "Julen viu en l’inexorable esperit de la recerca eterna, el que no s’oblida mai desapareix".

Des de l’àmbit esportiu, el campió mundial de motociclisme Marc Márquez també va voler donar el condol a la família. "Descansa en pau, petit Julen! Una abraçada molt forta a tota la família i a totes aquestes persones que han col·laborat sense parar".  El defensa del Reial Madrid Sergio Ramos va escriure: "Descansa en pau, petit valent". 

Notícies relacionades

Els dos equips més importants de Màlaga, el Màlaga Club de Futbol i l’Unicaja Club de Bàsquet, també van expressar les seves condolences i van enviar missatges de recolzament a la família. "Els nostres cors estan amb els familiars i amics del petit Julen".

Uns altres pares

La solidaritat va arribar també des de la mare d’un altre nen mort. Des de la província d’Almeria, Patricia Ramírez, la mare de Gabriel Cruz, el nen que va ser assassinat per la parella del seu pare, Ana Julia Quezada, va expressar que "l’esperança no ha pogut fer el miracle de veure’l somriure de nou. Les meves condolences cap als pares de Julen i la seva família. Molta força". Antonio del Castillo, pare de Marta, la jove assassinada fa ara deu anys a Sevilla i el cos de la qual encara no ha sigut trobat, va escriure: “Julen descansa en pau, almenys ja ets als braços dels teus pares".