A Sant Carles de la Ràpita

El perill dels flotadors gegants: el rescat d'una nena arrossegada pel corrent

La petita, de quatre anys, va ser rescatada fora del seu flotador d'unicorn

salvamento-maritimo

salvamento-maritimo

1
Es llegeix en minuts

Efectius de Salvament Marítim van salvar aquest dimartsuna nena de quatre anys que havia sigut arrossegada pel corrent a la platja del Trabucador, a Sant Carles de la Ràpita, al delta de l’Ebre, quan navegava amb un flotador.

Quan els pares de la petita es van adonar de la desaparició de la seva filla, que estava a l’aigua amb un flotador en forma d’unicorn, van avisar immediatament els serveis d’emergències, a les 14.10 hores.

El corrent s’havia emportat la petita mar endins, fins que finalment a les 15.45 h va ser localitzada intentat mantenir-se a la superfície a uns metres del flotador.

Al rebre l’avís d’alerta, efectius d’emergències van engegar els seus dispositius i Salvament Marítim va fer sortir l’helicòpter Helimer 220 de la seva base i també l’embarcació ‘Salvamar Achernar’ des del port de la Ràpita.

A les 15.43 hores, la ‘Salvamar Achernar’ va localitzar el flotador, sense la nena a sobre, de manera també es van activar efectius dels bussejadors dels bombers i les barques de Tortosa i Amposta es van sumar al rescat, però en només dos minuts van veure la nena nedant il·lesa i la van poder recollir i traslladar la Ràpita.

Alerta pels flotadors gegants

Notícies relacionades

El succés es produeix dies després que la plataforma Canarias 1500 Km de Costa' advertís del perill d’utilitzar al mar els grans flotadors a causa del desplaçament que causen el vent i l’onatge des de la costa cap a alta mar.  El ‘boom’ va arrencar fa un parell d’anys i s’hi van sumar nombrosos famosos penjant a les xarxes fotos amb flotadors gegants.

En un comunicat, la plataforma va explicar que aquest avís es produeix després que diversos mitjans de comunicació del Regne Unit hagin informat de més de 20 rescats a les costes angleses i després de l’anunci de les autoritats britàniques demanant que només s’utilitzin els inflables a les piscines.