Advertència

Compte amb els flotadors d'animals al mar

Els serveis de guardacostes adverteixen que poden ser mortals perquè els vents desplacen els banyistes a alta mar

justinbieber

justinbieber

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La plataformaCanarias 1.500 km de Costaha advertit del perill d’utilitzar al mar els flotadors amb forma d’animals, com els famosos amb forma del mitològic unicorn, tot i que també els que s’inspiren en flamencs i aliments com gelats o dònuts, entre altres, a causa del desplaçament que causen el vent i l’onatge des de la costa cap a alta mar.  El ‘boom’ va arrencar fa un parell d’anys i s’hi van sumar nombrosos famosos penjant a les xarxes fotos amb flotadors gegants.

En un comunicat, la plataforma ha explicat que aquest avís es produeix després que diversos mitjans de comunicació del Regne Unit hagin informat de més de 20 rescats a les costes angleses i després de l’anunci de les autoritats britàniques demanant que només s’utilitzin els inflables a les piscines.

En aquest sentit, els serveis de guardacostes insisteixen que l’ús d’aquests flotadors representa una activitat "que pot ser mortal a causa que els vents i les marees desplacen els banyistes a alta mar".

A les illes, Canarias 1500 Km de Costa ha indicat que aquest tipus d’inflables amb forma d’animals o aliments es comercialitzen en l’actualitat en diferents establiments, així com per internet i grans superfícies, a preus que oscil·len entre els 14 i els 75 euros.

Consells per a l’ús en nens

A més, la plataforma ha recordat una sèrie de consells bàsics per a l’ús d’aquests flotadors per part dels nens. "No oblidis mai que els nens són els més vulnerables al medi aquàtic. Només fan falta 27 segons perquè un bebè de 12 mesos de vida s’ofegui", ha matisat.

De la mateixa manera, ha destacat que els flotadors inflables o braçals generen una falsa sensació de seguretat i que s’han d’utilitzar aquells que siguin adequats a la mida del nen per evitar que surtin a l’aixecar els braços.

També ha posat en relleu que els flotadors es poden capgirar i deixar el nen de cap per avall, i que els més efectius quant a la seguretat són les armilles i els xurros.

Notícies relacionades

"Ensenya a nedar al teu fill des del primer any de vida. Posa’t a l’aigua sempre amb ell i compte amb les relliscades a la vora de les piscines", ha apuntat Canarias 1.500 Km de Costa.