ABUSOS

El primer atac de 'La manada'. "Abusos" a una jove «inconscient»

S'enfrontaran a un màxim de tres anys de presó després de gravar dos vídeos amb els tocaments i compartir-los en dos grups de WhatsApp

zentauroepp43084408 manada180501181647

zentauroepp43084408 manada180501181647

4
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles

Dos mesos abans de l'agressió als Sanfermines, quatre dels cinc membres de 'La manada' i ho van gravar en dos vídeos. Un jutge de Pozoblanco (Còrdova) està a punt de concloure la investigació sobre aquest atac. Fonts del cas van confirmar que els membres de 'La manada' s'enfrontaran, de nou, a un possible delicte d'abusos sexuals, però aquesta vegada en el grau més lleu, el que es castiga amb un màxim de tres anys de presó. "No hi va haver penetració a la noia, de manera que s'aplicarà l'article 181 del Codi Penal, on es castiguen els abusos sense violència,  sense intimidació i sense consentiment", expliquen.

El primer atac de 'La manada' es va conèixer gràcies a la denúncia de la jove de qui van abusar durant els Sanfermines a l'estiu de 2016. Al telèfon d'un dels agressors, la policia foral va trobar-hi un vídeo de 46 segons de durada on s'observa una jove de 21 anys asseguda a la part del darrere d'un cotxe, entre dos dels homes de 'La manada'. Al davant condueix el guàrdia civil, Antonio Manuel Guerrero, mentre José Ángel Prenda grava amb el mòbil des del seient del copilot. Un altre enregistrament similar ocupa 27 segons de vídeo.

"Estat d'inconsciència"

L'informe de la policia navarresa recull que la jove està "en aparent estat d'inconsciència" i és objecte en la gravació de "reiterats tocaments a la seva zona mamària, i petons a la boca, sense que reaccioni a les activitats d'índole sexual dels investigats, que riuen i gesticulen". Al final del vídeo se senten rialles i dues frases: "Això és Pozoblanco i això és 'La manada'"."Això és Pozoblanco i això és 'La manada'

Dos membres de 'La manada', Jesús Escudero i Alfonso Jesús Cabezuelo, amb la seva víctima a Pozoblanco.

Després de veure el vídeo, els agents es van posar en contacte amb la jove. Ella va denunciar llavors els quatre homes i va explicar el que havia passat aquell 1 de maig de 2016. "Vaig anar amb dos amics a Torrecampo, a la zona de les casetes de fira cap a les tres de la matinada", va declarar. Després de passar una estona bevent i ballant, va conèixer un jove sevillà que estava amb altres homes, entre ells un guàrdia civil que treballava al seu poble i que ella coneixia de vista.

Una fel·lació

Afirma que "va flirtejar" amb el jove sevillà i que cap a les set del matí aquest li va oferir portar-la amb cotxe fins al seu poble. A partir d'allà, no recorda què va passar. Assegura que va pujar de copilot al cotxe en el qual només hi havia el conductor, Alfonso Cabezuelo, el militar de 'La manada' però que quan es va despertar ella estava nua a la part del darrere. "Llavors, ell em va demanar que li fes una fel·lació i jo m'hi vaig negar. Em va pegar a la cara un parell de vegades i després al braç. Em va empènyer i em va fer fora del cotxe mentre em cridava: puta", va denunciar la jove.

Fotografia dels hematomes que va fer 'La manada' a la seva primera víctima.

La víctima no recorda cap gravació de vídeo, ni tan sols veure els altres tres membres de 'La manada' dins del cotxe. Les imatges els mostren rient, obrint-li la roba i abusant d'ella, que sembla inconscient i no mou ni un múscul. L'informe de la policia conclou que els vídeos van ser gravats en el trajecte entre Torrecampo i Pozoblanco, uns 20 quilòmetres per la carretera A-435.

Anàlisi de drogues

Les investigacions no han permès descobrir si a la jove la van drogar amb alguna substància, segons fonts del cas, perquè les anàlisis i mostres de cabells se li van prendre molt tard. El sumari inclou que ella va donar una mostra de cabells el 27 de setembre de 2016, gairebé cinc mesos després de patir els abusos.

Després de ser agredida i abandonada al carrer, la jove va parlar amb quatre persones, una de les quals policia municipal del seu poble, a qui va demanar ajuda i consell. Després, va decidir no denunciar el cas. Però sí que es va fer una fotografia amb els blaus que tenia al cos i que ara figura al sumari del primer atac de 'La manada'.

Notícies relacionades

La víctima, que ara té 23 anys, se'n va anar del seu poble poc després que es conegués el que li va passar. Persones del seu entorn asseguren que ara viu i treballa en un lloc de la costa andalusa, on se sent més tranquil·la: "Allà ningú sap el que va passar, ningú li fa preguntes, la jutja ni l'assenyala".

Encara que des que es va emetre la sentència de Pamplona ho ha tornat a reviure tot. Aquestes mateixes fonts asseguren que la noia "tenia esperança que la condemna fos més gran, encara que estava preparada per a tot" i confia que, "amb el seu cas, es faci justícia". La instrucció està a punt de concloure i quatre dels cinc homes de 'La manada' tornaran a asseure's a la banqueta.

«Apa, un altre cas Marta del Castillo, ha! ha! ha!»

<span style="font-size: 1.6rem;">Els quatre membres de <i>La manada</i> van enviar els vídeos a dos xats de WhatsApp. 28 homes van poder veure les imatges. Els missatges que es van enviar figuren també a la investigació. José Ángel Prenda, condemnat a nou anys per l'atac dels Sanfermines, va gravar els abusos i va escriure, en al·lusió a l'estat en què es trobava la noia, que el seu amic <strong>"acabava de follar-se la bella dorment"</strong>.</span>

Temes:

La Manada