Tres menors detinguts per l'incendi d'una cova amb tres morts a Almeria

Les víctimes són un noi de 21 anys i dues noies menors de 16

Les primeres trucades a Emergències apuntaven a l'incendi d'un sofà que va deixar atrapats a l'interior diverses persones

Tres menors més estan detinguts per provocar un incendi a la vivenda. / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Tres nois menors d'edat, d'entre 14 i 16 anys, han estat detinguts dilluns  a la tarda per la seva implicació en l'incendi registrat en una casa-cova d'Almeria capital que s'ha cobrat la vida de tres persones, un jove de 21 anys i dues nenes de 16 anys. La Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació per aclarir les circumstàncies de l'incendi, que segons les indagacions podria haver sigut provocat. Segons han relatat familiars d'una de les víctimes a l'agència EFE, suposadament un dels detinguts hauria calat foc a un moble, un sofà, que era a la part exterior d'aquesta cova abandonada on solien reunir-se els joves.

El sinistre s'ha produït a l'interior d'una cova-barraca ubicada al paratge de La Molineta, al nord de la ciutat, segons han confirmat fonts del Servei Unificat d'Emergències 112, i la columna de fum era apreciable des de diferents punts de la localitat, i provocava la sorpresa de nombrosos veïns. La zona, escarpada i pròxima a l'institut d'ensenyament secundari (IES) Argal, està plena de cavitats d'escassa profunditat, a penes tres metres, que són usades com a refugi per indigents, drogoaddictes i també per alguns joves. S'hi solen acumular a més estris com sofàs, matalassos i mobles, cosa que ha pogut contribuir a avivar les flames.

PERSONES ATRAPADES

Des del 112 han explicat que la primera trucada alertant del succés es va registrar passades les 19 hores de la tarda, quan un particular va avisar que un sofà estava cremant en una de les coves de la barriada de Los Angeles, sembla que per una burilla mal apagada, i hi havia diverses persones atrapades sense poder sortir-ne. Fins allà s'han dirigit efectius del cos de Bombers d'Almeria, Policia Nacional i Policia Local, així com emergències sanitàries 061. En un primer moment els serveis d'emergències apuntaven a una única persona morta. No obstant, pocs minuts després es confirmava que a l'interior de la infravivenda hi havia tres persones, amb identitat encara no facilitada, tot i que els sanitaris no han pogut fer res per salvar-los la vida.

Notícies relacionades

La Policia Judicial està instruint la investigació per aclarir les circumstàncies en què s'ha produït el succés, i el jutjat de guàrdia d'Almeria ha decretat el secret de sumari. A última hora de la nit, i una vegada que els bombers havien aconseguit extingir les flames a l'interior de la infravivenda, diversos agents de la Policia Científica eren al lloc prenent proves. Els efectes de l'incendi encara eren visibles en alguns objectes escampats pels voltants.

Així mateix, fonts pròximes al cas han explicat que els cossos presentaven múltiples cremades al ser trobats pels bombers, encara que podrien haver mort per inhalació de fum, i que per això s'haurà d'esperar  que en les pròximes hores se'ls realitzi la autòpsia a l'Institut de Medicina Legal per confirmar les causes de la mort.