TRÀGIC SINISTRE

Mor un matrimoni i la seva nora en l'incendi d'una vivenda a Jerez

Dos fills del matrimoni estan ingressats en estat greu a causa de les flames que es van iniciar en un pati annex a la vivenda

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Una fallada elèctrica originada en algun dels objectes que eren al pati annex a la vivenda unifamiliar sembla ser la causa de l'incendi registrat la matinada passada a Jerez de la Frontera (Cadis), que ha costat la vida a un matrimoni de 52 i 60 anys i a la nora de tots dos, una noia de 26. Els dos fills del matrimoni, de 18 i 27 anys, estan en estat greu per les cremades sofertes, encara que van salvar-se a l'aconseguir sortir per l'única finestra de l'immoble que no tenia reixes.

El tràgic succés es va registrar al voltant de les 4,10 hores de la matinada, segons han confirmat des del servei unificat d'emergències 112. Diversos veïns van alertar en aquell moment de la presència d'intenses flames i fum a l'interior d'una vivenda de dues plantes al carrer Afanas de la localitat gaditana. La cap de zona del Consorci de Bombers de Cadis, María Jesús Palacios, ha explicat als periodistes que quan van arribar al lloc, els efectius van trobar que diversos focus d'inici a l'exterior de la vivenda, concretament al costat d'un pati on s'acumulaven diversos objectes, com un arbre de Nadal encès, una motocicleta o fins i tot una espècie d'estructura de Setmana Santa. Segons els serveis d'extinció d'incendis, el sostre del pati “va afavorir que el fum i les flames s'estenguessin per radiació cap a l'interior”, aprofitant unes vidrieres i les persianes.

VA SORTIR PELS SEUS MITJANS

Notícies relacionades

Quan van aconseguir accedir a la vivenda, els bombers es van trobar quatre persones, dues de les quals, més grans, ja havien mort. Una tercera, de 26 anys, ho va fer a l'ambulància. Els bombers han subratllat que el fill del matrimoni, de 27 anys, va aconseguir sortir “pels seus propis mitjans” per l'única finestra de l'immoble que no tenia reixes i que donava a un pati posterior. També la seva germana, a la qual inicialment es va confondre amb la morta, va resultar ferida greu. Tots dos han sigut traslladats a l'Hospital de Jerez, on estan ingressats al servei d'Urgències i a la unitat de Cures Intensives respectivament. Un home de 68 anys i veí de la família va resultar a més ferit lleu a l'intentar auxiliar-los amb mangueres des de cases pròximes.

L'alcaldessa de Jerez, Mamen Sánchez, es va desplaçar fins al lloc dels fets i va anunciar que s'han decretat tres dies de dol oficial per la mort de les tres persones. L'home, de 60 anys, era molt conegut a la localitat i havia sigut funcionari municipal, encara que s'havia jubilat ja fa uns anys. Amb la seva dona, havien treballat com a porters en un col·legi del municipi. A més, els dos fills del matrimoni, “també molt actius” són voluntaris d'organitzacions socials.