GRUP VIOLENT

Un joier de Cardedeu fa d'esquer per detenir uns lladres que l'havien atracat

Els arrestats el van assaltar amb violència el setembre de l'any passat i van intentar tornar-ho a fer

 

  / MOSSOS

2
Es llegeix en minuts

Va actuar com esquer per arrestar els lladres que un any enrere el van assaltar brutalment, el van tancar al maleter del seu cotxe i li van robar joies per valor de 300.000 euros. L'actuació d'aquest joier de Cardedeu ha sigut clau per a la detenció a Figueres de quatre lladres de nacionalitat italiana. Els Mossos no descarten que estiguin relacionats amb grups mafiosos d'Itàlia.

El robatori que va originar la investigació es va produir el 22 de setembre del 2015 quan quatre homes van assaltar un representant de joies en el moment que sortia del seu domicili a Cardedeu i pujava al seu cotxe. Llavors el van atacar violentament per sorpresa, el van lligar amb cinta americana i el van tancar al maleter del seu vehicle. Al cap d'una estona veïns de la zona el van poder alliberar alertats pels crits que proferia des de dins del vehicle. L'assalt va ser molt violent i els lladres li van causar lesions en un ull i a la cara, a més de clavar-li diversos cops i hematomes a la resta del cos, i d'emportar-se un botí de 300.000 euros.

 

Durant la investigació els policies van poder establir la identitat d'un dels assaltants. A partir d'aquí van poder identificar dos dels membres del grup originaris de Nàpols. El desenllaç de la investigació es va precipitar el 23 de novembre. Agents de la comissaria de Granollers estaven fent un control preventiu de robatoris a domicili i van identificar dos homes que portaven elements per amagar-se la cara, guants i una cinta americana, a dins d'un vehicle de lloguer. 

IDENTIFICATS

Notícies relacionades

Com que no s'havia produït cap robatori en una àrea pròxima els van deixar marxar, malgrat la certesa que, amb tota probabilitat, es dirigien a cometre un robatori i la identificació policial els havia dissuadit de portar-lo a terme. Quan aquesta informació va arribar als investigadors van fer diverses comprovacions i van poder vincular els dos homes amb els lladres que ja havien identificat anteriorment i que estaven relacionats amb el robatori del 2015.

Així van comprovar que el grup s'havia reunit novament. El que més els va cridar l'atenció és que els quatre lladres s'havien reunit per vigilar un lloc d'on van veure sortir, amb dues maletes de mostraris de joies, el representant de joieria a qui havien assaltat el 2015. Com que l'assalt dels lladres podia ser imminent els agents van contactar telefònicament amb el representant i li van explicar la situació. Encara que d'entrada la trucada li va generar un gran inquietud, ja que tenia el record encara molt fresc de l'assalt del 2015, va decidir seguir les instruccions dels policies per avortar el robatori. Just en el moment en què els delinqüents van anar amb una barra de ferro i la cara tapada a assaltar l'home de nou els Mossos els van interceptar i els van arrestar.