LA SENTÈNCIA DEL SINISTRE DE LA NIT DE HALLOWEN

Quatre anys de presó per al principal responsable de la tragèdia del Madrid Arena

L'Audiència de Madrid considera l'empresari que va organitzar la festa culpable de cinc delictes d'homicidi per imprudència

dcaminal35694591 madrid 27 09 2016 sociedad lectura de la sentencia del caso 160927124620

dcaminal35694591 madrid 27 09 2016 sociedad lectura de la sentencia del caso 160927124620

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat l'empresari Miguel Ángel Flores a quatre anys de presó com a autor de cinc delictes d'homicidi per imprudència greu la nit de la tragèdia del Madrid Arena en què van morir cinc noies. Els magistrats consideren acreditat que la mort de les cinc joves i les lesions 29 persones més es va produir com a conseqüència del sobreaforament existent -al recinte hi havia al voltant de 16.600 persones-, del tancament de vomitoris i escales -això va dificultar el trànsit dels assistents pel pavelló- i d'haver-se derivat l'entrada del públic a través de les portes d'emergència directament a la pista, que ja es trobava saturada pel sobreaforament.

A més, el tribunal inhabilita Miguel Ángel Flores -considera que va actuar intentant aconseguir en tot moment el màxim benefici econòmic- per a l'exercici professional de qualsevol activitat en relació amb l'organització i la celebració d'esdeveniments durant el temps de condemna.

La Sala considera també culpables de cinc delictes d'homicidi per imprudència i lesions el responsable de Madridec, Francisco del Amo, i el director general de Diviertt, Santiago Rojo, als quals condemna a tres anys de presó, i Miguel Ángel Morcillo, de Diviertt, i Carlos Manzanares, de Kontrol 35, als quals els imposa una pena de dos anys, sis mesos i un dia de presó.

El Tribunal condemna també tots aquests acusats, igual que Miguel Ángel Flores, a la inhabilitació especial per a l'exercici professional de qualsevol activitat en relació amb l'organització i la celebració d'esdeveniments i espectacles durant el temps respectiu de les seves condemnes.

Els testimonis i les proves van corroborar durant el judici que la principal causa de les morts van ser les aglomeracions causades per la sobrevenda d'entrades i les mesures preses per concentrar el públic davant el DJ Steve Aoki i que aquest pogués pujar a una barca que es llançaria sobre els joves.

LES VÍCTIMES

Notícies relacionades

Katia, Cristina, Rocío, Belén María Teresa van ser les cinc víctimes mortals. Tenien 17, 18 i 20 anys. Totes cinc van comprar una entrada per assistir a una festa de Halloween; les quatre primeres no van tornar a casa aquella nit. La cinquena va estar un mes hospitalitzada, ingressada a la Fundació Jiménez Díaz, fins que també va morir.

La mort de les cinc joves va causar una tempesta política que va marcar l'inici del declivi de l'alcaldessa Ana Botella, sobretot perquè poques hores després era a Portugal en un viatge de plaer. Tres pesos pesants del seu equip van acabar dimitint per la seva relació amb l'organització de l'esdeveniment o la seva estreta amistat amb Miguel Ángel Flores: el vicealcalde, Miguel Ángel Villanueva; el delegat d'Economia i Ocupació, Pedro Calvo, i el de Medi Ambient, Seguretat i Mobilitat, Antonio de Guindos.