Les defenses del judici per l'assassinat de Carrasco acusen de fals testimoni un policia

El fiscal rebutja l'acusació i considera normal que l'agent no es reconegui en una gravació

La qüestió pot afectar els càrrecs que pesen sobre la filla de l'assassina confessa

 

  / EFE / POOL / J CASARES

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / LLEÓ

Les defenses de les tres dones acusades de l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, han acusat el policia jubilat Pedro Mielgo, que ha testificat aquest dijous, de prestar fals testimoni davant el tribunal.

El jurat ha pogut escoltar una trucada al 112 en què un home relata a la policia, molt nerviós i amb veu entretallada, com s'havia produït el crim i descriu la dona que havia efectuat els trets, informa Efe. Mielgo ha afirmat que no es reconeix com l'autor d'aquella trucada, encara que posteriorment la seva dona ha indicat que sí que era ell --després d'escoltar la conversa dues vegades i dir inicialment que no era el seu marit-- per una paraula que el seu marit utilitza habitualment: 'momentico'.

LA GRAVACIÓ

Els advocats de les tres acusades han denunciat que el policia ha prestat fals testimoni, cosa que el fiscal ha negat i ha indicat que és normal que algú no es reconegui en la gravació.

Mielgo havia desmuntat en la seva declaració la versió dels fets oferta per Montserrat González, autora confessa de l'assassinat, que va assegurar davant el tribunal que va llançar la bossa amb l'arma a l'entrada d'un garatge així que va abandonar la passarel·la on va disparar contra Isabel Carrasco.

El policia sosté que mentre la va seguir portava la bossa i que quan la va perdre a la plaça de Colón encara estava en poder seu, tot i que quan la va tornar a veure uns segons després ja se n'havia desfet.

LA BOSSA

La importància de la declaració radica en el fet que la defensa de Montserrat González i de la seva filla Triana Martínez pretén demostrar que la segona va recollir la bossa que havia tirat la seva mare sense saber que aquesta havia matat Isabel Carrasco. La fiscalia, en canvi, sosté que la mare va entregar la bossa a la seva filla perquè amagués l'arma, ja que havien ordit un pla per matar la dirigent política.

Notícies relacionades

Triana Martínez ha declarat que quan la seva mare li va trucar per telèfon el dia del crim i li va dir que "tot s'acabaria" li va contestar que no fes res i que esperés la seva arribada.

Segons la seva declaració, al dirigir-se al lloc va veure com la seva mare sortia de la passarel·la i llançava una bossa a l'entrada d'un garatge, que ella va recollir perquè pensava que podia contenir una pistola reglamentària del seu pare, que és inspector de policia, encara que en cap moment van parlar, i després la va perdre de vista.