JUDICI PER LA MORT DE LA DIRIGENT DEL PP ISABEL CARRASCO

Raquel Gago: "Des del crim no tinc vida"

La tercera acusada en l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó insisteix a dir que va trobar per casualitat al seu cotxe l'arma homicida

L'expolicia local, que va aconseguir la llibertat sota fiança després de 258 dies a la presó, reconeix que està sent tractada per una psicòloga

tecnicomadrid32475034 gra146  le n  20 01 2016   la polic a local raquel

tecnicomadrid32475034 gra146 le n 20 01 2016 la polic a local raquel

3
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Després de la declaració de Triana MartínezTriana Martínez, li ha arribat el torn de l'interrogatori a la seva amiga, Raquel Gago, tercera inculpada en la mort de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco (PP). Segons el fiscal i l'acusació, que demanen 23 anys de presó per a ella, Gago (policial local de Lleó des del 1997) va formar part del pla ordit per Triana i la seva mare (Montserrat González) per cosir a trets la dirigent conservadora. Per amistat amb Triana, Gago va amagar al seu cotxe l'arma homicida. La va entregar 30 hores després del succés. No obstant, ella ha assegurat que no es va adonar que Triana havia ficat l'arma al seu cotxe.

També ha insistit a dir que va entregar el revòlver als seus companys policies quan, al moure el seient del cotxe per ficar-hi una bicicleta, la va trobar. Una casualitat que ni el fiscal ni les acusacions es creuen. "Des que va passar tot això, no tinc vida", va dir amb llàgrimes la inculpada, que ha estat a la presó 258 dies. El gener del 2015 va aconseguir la llibertat condicional sota fiança de 10.000 euros. Després de refugiar-se a casa de la seva germana, a Oviedo, i el seu germà, a Madrid, mira de recuperar aquella vida que diu haver perdut visitant una psicòloga.

RESPOSTES A TOTES LES PARTS

Al contrari que Triana i la seva mare, Gago va contestar a totes les parts, inclòs el fiscal. L'agent no va perdre els nervis. Va consultar les seves pròpies notes i va contestar a totes les preguntes. En alguna ocasió, fins i tot de manera desafiadora. Va deixar clara la seva amistat amb Triana, però, de la mateixa manera que ella havia fet prèviament, va negar que entre totes dues hi hagués una relació amorosa. Va afirmar tenir una parella des de fa 16 anys i va donar a entendre que es tracta d'una persona casada.

L'agent no va perdre els nervis. L'agent no va perdre els nervis. Va consultar les seves pròpies notes i va contestar a totes les preguntes

Segons la seva versió, Gago sabia que la seva amiga i la seva mare odiaven la presidenta de la Diputació de Lleó, que va asfixiar el futur professional de Triana en l'administració i li va provocar una forta depressió arran d'un suposat intent d'assetjament sexual, que Gago, per cert, desconeixia. La inculpada ha dit en diverses ocasions que no tenia ni idea que mare i filla planejaven assassinar-la. De fet, l'agent ha desmuntat amb certa perícia un informe policial que l'acusava d'haver participat en tasques de seguiment a Carrasco amb l'objectiu de conèixer tots els seus passos.

EL TE A CASA DE LA SEVA AMIGA

La tarda de l'assassinat, Gago va prendre te a casa de Triana. Després, se la va trobar al carrer, moment en què, segons el fiscal i les acusacions, totes dues estaven d'acord per deixar el revòlver al seu cotxe. Segons Gago, la trobada no va ser part d'un pla sinó fruit de la casualitat. Una vegada que mare i filla van ser detingudes, l'agent no va comentar als seus col·legues policies que havia estat amb totes dues feia poques hores. "No l'hi vaig dir a ningú. Per a mi, formava part de la meva vida personal, no tenia obligació d'explicar-ho per ser agent de policia", va comentar sota la mirada incrèdula del fiscal. "Quan em van dir que totes dues estaven detingudes, jo no m'ho podia creure. No era capaç de creure-m'ho", va afegir. 

Segons ella, la trobada  va ser fruit de la casualitat, no d'un pla

Notícies relacionades

El fiscal sospita que Gago va entregar l'arma perquè sabia que en un moment o un altre, Triana i la seva mare, una vegada detingudes, acabarien delatant-la. No obstant, l'acusada va assegurar que ho va fer quan es va adonar que el revòlver era al seu cotxe, cosa que va passar unes 30 hores després del succés. "Anava a ficar una bicicleta al cotxe i vaig haver de moure els seients. Llavors va ser quan vaig veure la bossa de Triana. La vaig obrir i vaig notar que hi havia una cosa que brillava. Va ser llavors quan vaig trucar a un company policia".

Una vegada han declarat les tres acusades, el judici, que es preveu molt llarg, continuarà demà a l'Audiència provincial de Lleó amb les declaracions dels testimonis.