Acte vandàlic a Sant Andreu

Pedrades contra sucursals de bancs, Endesa i Tecnocasa a Barcelona

  • Els Mossos d’Esquadra han arrestat un dels participants en els disturbis

  • Dos agents han resultat ferits lleus durant l’enfrontament

Pedrades contra sucursals de bancs, Endesa i Tecnocasa a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un grup d’entre 20 i 30 persones han atacat amb pedres sis oficines ubicades al carrer de Gran de Sant Andreu de Barcelona aquest dimarts a les set de la tarda. El primer atac vandàlic ha sigut contra l’aparador. «Han llançat totxos contra el vidre, han fet una pintada amb la ’A’ del moviment anarquista i han marxat corrent», explica un dels treballadors de la immobiliària que en aquell instant es trobaven a l’interior del negoci i que han abaixat la persiana i avisat els Mossos d’Esquadra.

L’acció ha seguit pel mateix carrer comercial del barri de Sant Andreu de Palomar. El grup ha llançat més pedres i realitzat més pintades contra cinc establiments més. Han trencat vidrieres d’una seu de la companyia elèctrica Endesa i de quatre sucursals bancàries: una del BBVA, una altra de CaixaBank, una tercera del Banco Santander i una quarta del Banc Sabadell. En una d’aquestes es llegia la inscripció «desallotjaments són disturbis».

Notícies relacionades

L’arribada de diverses patrulles dels Mossos, alertades pels empleats de Tecnocasa, ha provocat enfrontaments entre el grup mobilitzat –presumiblement contra els desnonaments– i els policies. Segons fonts de la policia catalana, dos agents han resultat ferits lleument i un dels activistes ha sigut arrestat per un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat.

L’acció ha durat pocs minuts i a les vuit de la tarda la via comercial havia recuperat la normalitat. Alguns operaris ja es trobaven mirant de reparar els desperfectes.