Desnonament judicial

Els Mossos tanquen a Sants una ocupació habitual de lladres multireincidents

  • Els agents han entrat al domicili del carrer de Gayarre a les 11.00 hores, però els sospitosos ja no hi eren

  • Es tracta d’un lloc per on, segons fonts policials, han passat diversos autors de robatoris comesos a la zona

  • Els veïns, «alleujats», asseguren que gairebé cada nit habitants del local havien protagonitzat baralles violentes

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han activat aquest dijous a les 11.00 hores un operatiu al barri de Sants per tancar un pis considerat una ocupació delinqüencial. Es tracta d’un immoble per on han passat persones amb nombrosos antecedents per delictes de robatoris violents i contra establiments comercials, segons fonts policials. Veïns com el David asseguren que han viscut els últims mesos «amb molta por» a causa de les violentes baralles que protagonitzaven gairebé cada matinada.

L’ocupació es trobava en uns baixos del número 84 del carrer de Gayarre en el que antigament havia sigut el bar El Uruguayo. Després de tancar-se el negoci, l’espai va quedar buit i el mes d’octubre passat va ser ocupat il·legalment. Així va començar el turment de famílies acostumades a conviure al barri amb altres ocupacions que, segons remarquen, no provoquen aquest grau de conflictes. «Tothom té dret a una vivenda, però així no. Bevien i es discutien i acabaven a cops. Tal era la desesperació que una veïna que havia anat fins a tres vegades a parlar amb ells per aconseguir a les bones que no armessin bronques va acabar baixant una quarta vegada, cap a les cinc de la matinada, agafant un pal i cridant-los», recorda el David.

Notícies relacionades

El propietari de l’immoble va denunciar l’ocupació, però els habitants d’aquests baixos canviaven constantment i això impedia portar a terme un procés de desnonament civil. «En pocs mesos hi han passat moltes persones diferents», remarquen fonts policials. El Pla Tremall contra la multireincidència actiu des del mes de juny del 2020 va presentar la setmana passada un informe al jutjat que va acreditar que alguns dels lladres identificats habitualment s’allotjaven en aquests baixos. El jutjat, en vista d’aquestes evidències policials, ha donat ordre de desallotjar-lo aquest dijous.

Els veïns detallen que els últims habitants, que han sigut desnonats aquest matí, no eren els més conflictius. Malgrat l’«alleujament» que han manifestat fins i tot amb aplaudiments des dels balcons, temen que ara que l’espai torna a ser buit acabi en mans d’habitants anteriors més violents si el propietari, un particular, no segella l’entrada de manera contundent. L’amo, que s’ha identificat com un veí del barri, ha explicat que hi instal·laran una alarma de seguretat.