ACUSAT D’UN DELICTE D’ODI

L’agressor racista del metro de Madrid afirma que «va esclatar» per culpa de la seva exdona

  • Grava un vídeo en el qual es disculpa per anomenar «sudaca de merda» una altra viatgera, però ho justifica amb els seus problemes amb la seva exparella

  • La Policia busca la víctima i testimonis de l’incident ocorregut la tarda de Reis en un vagó de la línia 6

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Té 43 anys, és espanyol i viu al barri madrileny d’Usera. La Policia Nacional el va localitzar després que protagonitzés un vídeo racista i masclista dins d’un vagó de la línia 6 de metre el 6 de gener, a dos quarts de quatre de la tarda. A les imatges, difoses per xarxes socials, se’l veu insultar una dona, mentre baixa la mascareta per cridar-li: «Em cago en els teus morts, sudaca de merda... fastigosa» i desafiar la resta de passatgers si s’atrevien a ajudar-la: «Si algú té alguna cosa a dir que ho digui ara, que l’agafo i el rebento».

Malgrat que en el vídeo se li sent dir «si arribes a ser un home et desfiguro ara mateix» i «arribes a ser un home i t’agafo i et despullo», l’home compta amb antecedents i va ser detingut almenys en dues ocasions per maltractar la seva parella i per maltractaments «en l’àmbit familiar». El seu historial policial reflecteix que també va ser detingut per un robatori amb força i en una altra ocasió per mercadeig de drogues.

En tràmits de separació

Les investigacions de la Brigada Provincial d’Informació van permetre localitzar el domicili de l’home, al barri madrileny d’Usera, però quan ells van arribar, ell no hi era. Fonts policials van saber que, malgrat tenir domicili propi, algunes nits ha acudit a dormir a un alberg municipal del centre de Madrid.

Finalment, l’home es va presentar l’11 de gener al matí a la comissaria d’Usera, acompanyat del seu advocat. Va declarar que n’estava molt penedit i va atribuir el seu comportament al fet que està en tràmits de separació de la seva dona i que la ruptura està sent molt conflictiva per a ell. Està acusat d’un delicte d’odi.

«Feia mesos que no veia els meus fills»

Aquell mateix dia, es va gravar en vídeo demanant disculpes a la dona que va insultar i va amenaçar al metro i atribuint la culpa del seu comportament als seus problemes amb la seva exdona: «Sé que no tinc excusa per l’acció que he fet, no soc racista, jo no he fet res d’això, és la primera vegada. Aquell dia jo vaig portar els regals als meus fills fins a Pozuelo de Alarcón, però la mare només em va deixar veure’ls menys de deu minuts, feia mesos que no veia els meus fills, un d’ells està sortint d’un càncer...el 6 de gener la mare em va estar insultant, parlant-me malament [...]. La veritat, aquell dia vaig esclatar, vaig obrar malament, ho vaig pagar amb la senyora», assegura l’home entre sanglots.

Notícies relacionades

«Fa dos anys que arrossego una depressió perquè no he pogut estar amb el meu fill, lluitant als jutjats per posar-li els cognoms perquè la seva mare no va voler que se’ls posés... suplico perdó a aquesta senyora, que de cor em perdoni, li suplico clemència, demano perdó a tot Espanya», insisteix en el vídeo publicat per Confilegal.

Perquè les investigacions arribin a bon port, la policia mira de localitzar ara la víctima de l’agressió racista i masclista. I també als passatgers que van ser testimonis de l’incidents mentre viatjaven la tarda del dia de Reis en aquell vagó de metre que feia el trajecte entre les estacions de Príncipe Pío i Llacuna, on l’individu va baixar del comboi sense deixar de proferir insults.