DIVENDRES A LA TARDA

Els Mossos investiguen la pallissa a una jove transsexual a Barcelona

La jove, de 19 anys, ha denunciat a l'Observatori contra l'Homofòbia que li van cridar «puto travelo» abans de clavar-li la pallissa

Els Mossos investiguen la pallissa a una jove transsexual a Barcelona
Es llegeix en minuts

El Periódico / Efe

 Els Mossos d’Esquadra i la Fiscalia de Delictes d’Odi han obert una investigació arran de l’agressió homòfoba a una jove transsexual de 19 anys de Barcelona, ocorreguda aquest divendres a la tarda i que la mateixa víctima ha relatat a les xarxes socials.

La noia, que ha denunciat l’agressió davant l’Observatori contra l’Homofòbia de Barcelona, ha explicat a Instagram que divendres a la tarda, després de sortir de casa seva va ser agredida per diverses persones, que li van clavar cops de puny a la cara i cops per tot el cos mentre la insultaven per la seva condició sexual. «Puto travelo» i «monstre» li van cridar. 

Després de tenir coneixement dels fets, els Mossos d’Esquadra, coordinats amb la Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona, han obert diligències per investigar l’agressió i identificar els agressors, segons ha explicat la policia catalana a través del seu compte de Twitter.

La jove, Eva V., és molt activa a les xarxes socials. A Instagram té més de 96.000 seguidors i el seu compte ha rebut entorn de 654.000 visites després de denunciar l’agressió, que ha generat també uns 26.000 comentaris.

Els mateixos drets que tots

Segons narra la víctima, «soc una noia normal de 19 anys. Soc transsexual, sí, però és que això no em fa menys normal, no em fa un monstre, no em fa menys. Tinc dret a sortir al carrer, tinc dret a fer amb les meves xarxes socials el que jo vulgui i tinc tots els drets que hauria de tenir tothom», assegura la jove en el seu missatge a les xarxes.

La víctima assenyala que «bastant malament» ho ha passat a la vida «intentant ser» el que és «com perquè vingui algú» a arrabassar-l’hi, i explica que fa dos mesos que viu a Barcelona, on es va mudar «buscant pau» i per disfrutar de si mateixa perquè ho necessita. «No que m’humiliïn, m’agredeixin i em facin sentir un monstre», remarca.

«Expliqueu-li vosaltres a la meva mare això, digueu-li a la vostra família que està a quilòmetres que us han fotut d’hòsties per ser transsexual. No em mereixo això. I des d’aquí ho denuncio públicament», indica la jove, que acaba: «No més transfòbia, sisplau, no vull morir demà».

La jove ha denunciat l’agressió davant l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH), que ha condemnat «aquesta brutal agressió» i s’ha posat a disposició de la víctima.

Recolzament a les xarxes

Notícies relacionades

Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori, ha qualificat de «terrible» i «brutal» la pallissa a la jove, que a les xarxes socials ha rebut múltiples missatges de recolzament, entre els quals el del president del Parlament català, Roger Torrent, qui ha defensat que «davant l’odi i la intolerància, llibertat per ser i viure cada un com vulgui».

Es dona la circumstància que l’agressió va tenir lloc el Dia de la Memòria Trans, que segons l’Observatori esmentat «és una data per al record de totes les persones que han sigut assassinades, vexades o discriminades» per la seva transsexualitat. 

Temes:

Homofòbia