ASSASSINAT ACLARIT

Nou rebrot de la violència a Marbella amb un home metrallat en ple carrer

Un parell de desconeguts li han llançat una ràfega de trets des d'una moto i han fugit

La Guàrdia Civil deté a més dos sicaris i aclareix l'assassinat d'un narco el novembre passat

cb206cc6-1141-4434-a19b-4d3c67b3452a-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El desconfinament ha suposat també la tornada de la violència a la Costa del Sol. Un home de mitjana edat ha sigut assassinat aquest migdia a Marbella (Màlaga), en ple carrer, després de ser tirotejat des d’una motocicleta. Mentrestant, la Guàrdia Civil ha aconseguit detenir a Múrcia i el Regne Unit dos sicaris com a autors de la mort d’un home fa cinc mesos a Mijas (Màlaga), i que els investigadors atribueixen també a una venjança fruit de la rivalitat entre dues bandes de narcos pel control del trànsit de marihuana entre Espanya i el Regne Unit.

Fonts policials van confirmar que l’assassinat es va produir aquest dimarts entorn de les 14 hores, als voltants d’un luxós complex d’edificis en primera línia de platja construïts en l’època de Jesús Gil. Pel que sembla, segons han explicat diversos testimonis, un parell d’individus en una moto s’han acostat fins a un home de mitjana edat, que estava en aquells moments al carrer al costat d’un vehicle d’alta gamma, i li han disparat amb una arma llarga semblant a un subfusell en el que se sospita que és una nova venjança entre bandes criminals rivals.

Després de la ràfega de trets, que han deixat la víctima estirada a terra, han fugit. Els serveis sanitaris no han pogut fer res per salvar-li la vida. De moment no hi ha detinguts, confirmen des de la Policia Nacional.

Assassinat aclarit a Mijas

Mentrestant, les forces de seguretat han aclarit un dels crims registrats a la Costa del Sol l’any passat, i que van convertir la tardor en un malson amb tres víctimes mortals per arma de foc en tot just un mes. En aquest cas, la víctima va ser un jove d’uns 30 anys d’edat i nacionalitat britànica, que va ser assaltat per uns desconeguts a la porta de casa seva. La víctima era encara a l’interior del cotxe quan es van acostar els sicaris en un vehicle de gamma alta, li van disparar tres trets i van fugir ràpidament aprofitant que la vivenda estava als voltants de l’autopista AP-7.

Tot va passar a plena llum del dia, pels volts de les 3 de la tarda. De res van servir els esforços dels serveis sanitaris, alertats per un veí que va sentir els trets, ja que l’home va ser localitzat amb parada respiratòria i amb ferides d’extrema gravetat que van provocar la seva mort al cap de pocs minuts.

La Guàrdia Civil va sospitar ja llavors d’una venjança entre bandes de narcos. Després d’investigar el mort, van descobrir que tenia nombrosos antecedents penals per delictes comesos al Regne Unit, i allà van centrar les seves indagacions. La coordinació amb les autoritats policials britàniques a Manchester va permetre als agents identificar com a autors del crim dos possibles sospitosos, pertanyents a una important organització criminal d’aquell país dedicada a l’adquisició, transport i distribució de marihuana.

Escala a Barcelona

La investigació, en què, atesa la perillositat dels detinguts, va ser necessari comptar amb unitats d’elit com el Grup d’Acció Ràpida (GAR) i la Unitat Especial d’Intervenció (UEI), va permetre recrear tots els seus passos. Així, van descobrir que es van traslladar des d’Anglaterra a Barcelona, on van llogar un cotxe per desplaçar-se fins a la Costa del Sol. Allà van estar diversos dies vigilant la víctima, estudiant acuradament tots els seus hàbits i moviments per escollir el moment adequat per cometre l’assassinat, cosa que confirma «l’experiència criminal, sang freda i perillositat dels dos detinguts», detallen.

Un dels detinguts va ser arrestat al Regne Unit i enviat a presó per delictes anteriors comesos en aquell país. No obstant, les autoritats espanyoles ja han formulat una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) perquè la justícia el pugui jutjar per l’assassinat comès a Espanya.

Notícies relacionades

L’altre arrestat va ser localitzat per l’UEI en una petita pedania de Múrcia, on es va instal·lar durant l’estat d’alarma mirant de passar desapercebut després d’un llarg periple durant aquests cinc mesos per diferents països europeus i sud-americans. Des d’aquesta vivenda preparava els enviaments de marihuana. En el moment de la detenció, els agents han trobat 20 quilograms d’aquesta droga envasada al buit. També han detingut un altre membre de l’organització narcotraficant.

En el moment de la detenció, els agents han trobat 20 quilograms d’aquesta droga envasada al buit. També han detingut un altre membre de l’organització narcotraficant.