LES FOTOS DEL SUMARI

Les proves que acorralen Candy, l'assassina que «caçava» homes a Badoo

La dona, a presó per assassinat, va seduir tres persones per robar-los. Guardava unes ulleres, un pal de golf, un mòbil i una aliança de les seves víctimes

La Guàrdia Civil busca un quart còmplice que, amb la veneçolana de 34 anys, el seu nòvio i un altre amic, hauria participat en un dels assalts

zentauroepp51305414 crimen badoo191210134928

zentauroepp51305414 crimen badoo191210134928
zentauroepp51305412 crimen badoo191210134855
zentauroepp51305413 crimen badoo191210134903
zentauroepp51305410 crimen badoo191210134827
zentauroepp51305411 crimen badoo191210134839

/

5
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Com si fossin trofeus, Candy Arrieta, que es feia dir Dulce Ángel, amagava a la seva casa de Pedrola (Saragossa) tota mena d’objectes robats alstres homes que va captar per Badoo. A prop d’allà, la Guàrdia Civil va trobar el 27 de setembre el cos enterrat de la seva última «presa», l’empresari basc José Antonio Delgado.

El botí de Hedangelin Candy Arrieta, la veneçolana de 34 anys acusada d’assaltar i robar a dos homes i assassinar-ne un altre, després de contactar-hi a través de la xarxa de contactes Badoo i convèncer-los amb missatges sexuals perquè tinguessin una cita amb ella, va ser recuperat parcialment pels investigadors durant el registre policial de la nau, on vivia, segons consta en el sumari a què ha accedit EL PERIÓDICO.

 / EL PERIÓDICO / Candy Arrieta, a presó per assassinat, en una imatge presa per la Guàrdia Civil mentre la vigilaven a la nau de Pedrola (Saragossa).

Aquest inventari elaborat per la Guàrdia Civil constitueix una de les proves principals contra la dona i la seva parella, el seu còmplice, el marroquí Mohamed Achraf, de 35 anys. Tots dos són a presó des del 5 d’octubre gràcies a la investigació dels agents de la Unitat Central Operativa, la Comandància de Saragossa i la Ertzaintza.

Una bossa d’Armani

De la seva última víctima, un informàtic de 54 anys divorciat que vivia a Getxo (Biscaia), al qual Candy i el seu nòvio van colpejar brutalment i van enterrar en un paratge apartat de Pedrola, la dona guardava a casa el seu «pal de golf, amb adhesius blancs i verds» que l’empresari basc portava al maleter del seu cotxe. També les «ulleres graduades» que portava posades quan va acudir a la cita sexual amb la veneçolana i «una bossa de viatge de la marca Empori Armani».

 / el periódico / Pal de golf amb adhesius blancs i verds que portava la tercera víctima al cotxe quan va ser atacat per la dona i el seu còmplice.

A més, la Guàrdia Civil va recuperar del vàter de la casa de Candy una «cadena daurada i una aliança», també propietat del mort. La veneçolana va intentar desfer-se’n mentre la Guàrdia Civil escorcollava la vivenda, protagonitzant un curiós episodi que els investigadors descriuen així: «La detinguda va dir que volia anar al lavabo de la vivenda». Així que, abans que la dona entrés, una agent va comprovar que no hi hagués allà, amagat, per exemple a dins del vàter, «cap objecte amb què pogués autolesionar-se, agredir un tercer o utilitzar per fugir». I aquesta guàrdia civil no hi va trobar res fins a deu minuts després que Candy sortís del lavabo. La «cadena i el cèrcol» brillaven a l’aigua de la tassa del vàter.

 / EL PERIÓDICO / Cadena i aliança daurada de la seva última víctima, José Antonio Delgado, a qui van enterrar viu. Candy les va llençar al vàter quan la Guàrdia Civil escorcollava la casa.

10.000 euros per un Mercedes

La Guàrdia Civil no va trobar a la nau de Pedrola ni rastre dels 1.500 euros que Candy i el seu nòvio van robar a l’empresari ni dels10.000 euros que van aconseguir amb la venda del Mercedes de la víctima a través d’internet. Però sí que van trobar proves que els vinculen amb el segrest dels altres dos homes, representats per l’advocat José Cabrejas. El primer, un romanès d’uns trenta anys a qui la veneçolana, Mohamed i un tercer còmplice de Barcelona van atacar i van robar per treure-li uns 50 euros, un telèfon mòbil i el seu Renault Clio. Els investigadors van trobar a casa de Candy el telèfon i el cotxe de l’home, desballestat i preparat per ser venut per peces. També una pistola taser, amb què, segons va declarar la víctima, Candy i el seu nòvio li van clavar diverses descàrregues elèctriques.

 / el periódico / Ulleres graduades que portava l’empresari basc quan va acudir a la seva cita sexual amb Candy.

L’altre home que va caure en la trampa sexual de Candy va ser un empresari de 58 anys de Tudela (Navarra). Ella li va enviar un missatge dient: «m’agraden els madurets» i un altre de més explícit en el qual parlava del seu cos depilat «m’agraden els madurets». L’home es va desplaçar amb tren fins a Luceni el 4 de setembre i va acabar colpejat i lligat de peus i mans al maleter d’un cotxe. La víctima va explicar a la Guàrdia Civil que Candy va arribar a amenaçar-lo posant-li una pistola al cap perquè truqués a la seva família i els pagués un rescat de 12.000 euros. Els agents van localitzar l’arma durant el registre de la nau de Pedrola.

Després d’aconseguir escapar, aquest empresari de Tudela va aportar una dada important als investigadors. Durant la seva declaració, l’home va recordar que després de tapar-li la boca i posar-li una caputxa al cap, el nòvio de Candy va dir: «Truca a aquest, que vingui.» L’home va afegir que «llavors vaig sentir arribar un cotxe i va venir una tercera persona, que no va parlar». Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, les indagacions de la Guàrdia Civil se centren ara a trobar aquesta persona que, amb la veneçolana i Mohamed, estaria implicada en l’assalt, després d’investigar i descartar que pogués tractar-se del mateix jove de Barcelona que va ajudar Candy i Mohamed en el seu primer atac a l’home romanès. L’amic català de la parella estava a la presó el dia que van segrestar l’empresari navarrès.

Badoo no contesta

Notícies relacionades

Una altra de les línies d’investigació amb què els agents encarregats del cas proven d’aconseguir més dades passa per revisar els comptes de Badoo que Candy utilitzava per llançar el seu esquer sexual a homes de tota mena, però l’empresa, establerta a Londres, no ha respost encara, malgrat una ordre judicial datada el 16 de setembre d’aquest any.

Els comptes de Candy a Badoo revelaran també si hi va haver més víctimes. Abans de detenir-la, la Guàrdia Civil va vigilar de forma encoberta durant diversos dies la veneçolana als voltants de la nau de Pedrola, la «seva base d’operacions» per als investigadors. Sospiten que la dona, que entrava i sortia del complex amb absoluta normalitat fins i tot després que trobessin el cadàver de la seva última víctima, estava buscant la seva pròxima presa, però aleshores la Guàrdia Civil ja l’havia trobat a ella.