ACCIDENT MARÍTIM

Encalla un ferri amb 393 passatgers a Dénia

El barco, que ha sigut evacuat sense víctimes, va topar amb una escullera quan volia atracar al port

zentauroepp49466145 graf7134  denia  alicante   17 08 2019   el ferry de la comp190817105633

zentauroepp49466145 graf7134 denia alicante 17 08 2019 el ferry de la comp190817105633 / Juan Carlos Cardenas

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un ferri procedent de Palma i Eivissa, de la companyia Baleària, ha encallat d’aquest divendres a la nit a dissabte a l’escullera del port de Dénia (Alacant) per causes que es desconeixen. Al barco viatjaven 393 passatgers que van ser evacuats i van resultar il·lesos, segons han informat la naviliera i el 112.

El barco encallat, vist des de la popa / JUAN CARLOS CÁRDENAS (EFE)

El ‘fast ferry’ ‘Pinar del Río’ de Baleària va encallar a les 23.20 hores d’aquest divendres contra l’escullera quan volia atracar al port de Dénia, un sinistre pel qual no s’han de lamentar danys personals, ha detallat la companyia.

L’embarcació transportava 393 passatgers, 21 tripulants i 70 vehicles. Totes les persones van sortir il·leses i van ser evacuades amb embarcacions de Salvament Marítim, Guàrdia Civil del Mar i la Policia Local de Dénia. A les 00.25 hores tant viatgers com personal de la companyia havien sortit del barco i a les 2.13 hores es va donar per finalitzada l’evacuació, segons ha precisat el 112.

Barrera anticontaminació

A més, Salvament Marítim ha desplegat a primera hora del matí la barrera anticontaminació de forma preventiva, tot i que no es va produir cap abocament de combustible, ha explicat la naviliera.

Per als passatgers amb vehicle a bord, que no van poder ser desembarcats, Baleària ha habilitat dos autobusos, un amb destinació a València i un altre a Alacant, tots dos amb parades a diferents poblacions.

La companyia ha assegurat que es mantindrà en contacte amb aquests passatgers que encara tenen el vehicle a bord per informar-los de quan podran retirar-lo. A més, ha desembarcat i entregat als passatgers totes les pertinences que tenien a bord.

La naviliera resituarà els clients que havien de viatjar aquest dissabte i en els pròxims dies amb el ‘Pinar del Río’ a la ruta Dénia-Ibiza-Palma, als barcos ‘Cecilia Payne’, ‘Ramon Llull’ i ‘Marie Curie’.

Notícies relacionades

Així mateix, una empresa de serveis subaquàtics està avaluant els danys registrats al casc d’estribord per poder elaborar el pla de reflotació del barco i traslladar-lo a port, on es podrà procedir al desembarcament dels vehicles que encara són a l’interior.

Baleària col·labora amb les autoritats marítimes per determinar les causes de l’incident i ha lamentat els perjudicis ocasionats als passatgers afectats.