EN UN FIL DE TWITTER

James Rhodes i el 'cas Benítez': "El sistema ha de canviar"

El músic britànic ha recriminat a Colau, Delgado i Sánchez que això passi sota el seu mandat

zentauroepp45025803 madrid  14 09 18  sociedad   james rhodes  pianista  se une 180914120258

zentauroepp45025803 madrid 14 09 18 sociedad james rhodes pianista se une 180914120258 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pianista britànic James Rhodes ha arremès a Twitter contra la justícia espanyola al conèixer-se que l’Audiència de Barcelona no veu "risc" i ha deixat en llibertat Joaquim Benítez pels abusos en els Maristes.

"Justícia espanyola. El sistema legal ha de canviar", ha publicat Rhodes. Després d’aquest missatge, el compositor britànic ha afegit, esmentant Ada Colau, Pedro Sánchez i Dolores Delgado, que "això està passant mentre tots vostès estan a càrrec. I, sens dubte, pots trobar excuses. Però no hi ha ni una sola raó vàlida. El sistema està retraumatitzant les víctimes i rient-se d’elles. Fes-ho parar".

Notícies relacionades

James Rhodes (Londres, 1975) és la cara més coneguda de la campanya a favor de la llei contra la violència infantil. El famós pianista londinenc va patir, a partir dels 6 anys, les violacions del seu professor de gimnàstica, que li van deixar seqüeles físiques i psicològiques per tota la vida. Instal·lat a Espanya des de l’any 2017, no ha dubtat a reunir-se amb Pedro Sánchez i altres líders polítics per impulsar la pionera normativa.

Aquest dimarts, l’Audiència de Barcelona ha rebutjat l’ingrés immediat a la presó de Benítez, malgrat haver sigut condemnat a 21 anys i nou mesos de reclusió per haver abusat sexualment de quatre alumnes durant el 2006 i el 2009. El tribunal afirma que no hi ha raons "objectives" per acordar el seu empresonament i recorda que la sentència encara no és ferma, ja que es pot presentar un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La defensa ha anunciat que ho farà. El termini venç dilluns que ve.