RESOLUCIÓ JUDICIAL

'La manada' seguirà en llibertat provisional

L'Audiència de Navarra desestima els recursos de les acusacions

20190206 424345 lamanadalibertade 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els cinc membres de 'La manada', condemnats a 9 anys de presó per abusos sexuals amb prevalença a una noia madrilenya als Sanfermines del 2016, seguiran en llibertat provisional, ja que s’han desestimat els recursos de súplica presentats per les acusacions contra la decisió que l’Audiència de Navarra va adoptar el gener en aquest sentit.

Amb el mateix resultat, dos vots contra un, i la mateixa argumentació, com "no podia ser de cap altra manera", segons ha declarat a Efe l’advocat dels acusats, Agustín Martínez Becerra, la secció segona de l’Audiència de Navarra ha rebutjat els recursos presentats per l’acusació particular i les acusacions populars que exerceixen l’Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra, a les quals es va adherir la fiscalia.

Notícies relacionades

Les acusacions van recórrer en súplica la decisió de la sala de desestimar la presó provisional sol·licitada per la fiscalia i les acusacions per als cinc processats després que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra confirmés el desembre passat la pena que els havia sigut imposada.

Dos magistrats contra un, que en el seu vot particular advocava per decretar la presó provisional per als encausats, van estimar que no hi havia prou raons per modificar la situació de llibertat provisional i van considerar "dèbil" el risc de fuga. Ara han tornat a pronunciar-se en el mateix sentit.

Temes:

La Manada