lluita contra la delinqüència

Alcaldes del Maresme preparen amb Interior nous plans de seguretat

La conselleria estudia posar càmeres a les entrades i sortides dels municipis que no tinguin policia local

rjulve46841055 el conseller d interior  miquel buch  amb l alcalde de matar190205203539

rjulve46841055 el conseller d interior miquel buch amb l alcalde de matar190205203539 / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Els alcaldes del Maresme s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, convocats pel consell comarcal, per plantejar les seves queixes sobre els problemes d’inseguretat a la zona. Els alcaldes han deixat la reunió sense voler efectuar cap declaració. La trobada ha succeït a un altra d’anterior, celebrada el passat 4 d’octubre, en què representants del departament i comandaments dels Mossos d’Esquadra van escoltar a Mataró les queixes dels municipis sobre la creixent sensació d’un increment de la delinqüència al Maresme. Aquesta cita s’ha saldat amb diversos convenis per formular nous plans de seguretat ciutadana i trànsit, així com sobre la Xarxa Rescat en cas d’emergència meteorològica.

"Hem constatat que el tema de la seguretat preocupa les alcaldesses i alcaldes del Maresme. La bona notícia és que, des de l’última reunió, hem vist un canvi positiu. És a dir, fins i tot sense tenir més mossos (la pròxima remesa d’agents serà d’aquí a cinc mesos), aquests s’han esforçat i han treballat més, amb la qual cosa, les dades que tenim d’aquest gener són millors que les de l’any passat", ha afirmat Buch, que ha apuntat que les detencions han sigut de "més qualitat".

30 municipis

No obstant, el conseller ha mantingut que dels 30 municipis del Maresme, només tres estan per sobre de la mitjana de delinqüència a Catalunya, sense voler especificar quins són, ni el tipus de delictes, tot i que ha insinuat que la majoria són furts i estafes a través d’Internet. "Aquestes ciutats solen tenir una gran afluència turística i els delictes no difereixen gaire del que podria passar a Barcelona", ha apuntat Buch.

En la reunió amb els alcaldes, ha confirmat Buch, s’ha parlat de posar càmeres a les entrades i sortides dels municipis que no tinguin policia local. Això es farà sota el comandament i la responsabilitat dels Mossos que es faran càrrec d’aquestes imatges a través d’un sistema propi del cos.

Prova pilot a Premià de Dalt

Notícies relacionades

Quant a la prova pilot de Premià de Dalt, on s’ha posat en marxa un servei de seguretat privada, Buch alerta que en cap cas es vol substituir la policia per la seguretat privada. "Ara, amb la nova llei que permet que els policies es puguin jubilar als 59, molts agents se n’han anat del cos de cop i calculem que uns altres tants faran el mateix, amb la qual cosa ens quedem sense efectius i això de la seguretat privada és una mesura pal·liativa, de moment, només per si a cas".

Pel que fa al conveni en matèria del trànsit, es tracta de cedir a les policies locals del Maresme totes les eines per perseguir ebris i/o consumidors d’estupefaents al volant. És a dir, perquè els agents disposin dels suficients i adequats equips de detecció de substàncies.

Temes:

Robatoris