A LES TRES DE LA TARDA

Una jove grava el seu assetjador i difon el vídeo a les xarxes socials

Un home es masturba mentre segueix una noia de 18 anys que surt de l'institut, a plena llum del dia a la localitat alacantina d'Oriola

9hdlopcy64vsuvaijgt8y11100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lucía, una jove d’Oriola (Alacant) de 18 anys ha difós a lesxarxes socials un vídeo en què s’aprecia un home que l’estava perseguint. Va passar a les tres de la tarda, a plena llum del dia.

La Lucía sortia de l’institut, va notar una cosa rara darrere d’ella i va decidir gravar dissimuladament amb el seu telèfon. “Vaig veure un home que tenia la mà en una zona que no veia normal”, ha assegurat, després de presentar una denúncia davant la Policia Local.

En el vídeo, que la Lucía ha fet públic a les seves xarxes socials, es pot veure l’home darrere seu a escassos metres masturbant-se, amb el penis fora dels pantalons. “Estava morta de por. Jo només pensava a fer com que no passava res”, assegura la jove.

La Policia Municipal d’Oriola ha engegat un dispositiu de vigilància per localitzar l’agressor. Però la llei no contempla que aquest tipus de comportaments siguin delicte si no es produeixen davant menors.

Legislació a Catalunya

A Catalunya, el Govern està preparant una normativa per incloure un capítol de sancions per a comportaments sexuals vexatoris a les discotequescomportaments sexuals vexatorisa la llei d’espectacles.

Notícies relacionades

No obstant, l’Executiu català ha avisat que la llei no podrà ser aplicable fins que s’aprovin els Pressupostos de la Generalitat.

Quan el reglament entri en vigor, permetrà multar amb fins a 10.000 euros aquells homes que assetgin dones a l’entorn del lleure nocturn, un àmbit que, juntament amb l’espai públic, aglutina el 40% de les denúncies per violència sexual a Catalunya, informa Guillem Sànchez.