L'assassí de Laura Luelmo es mostra desafiador en el seu ingrés a la presó

Bernardo Montoya va exigir als funcionaris més mantes i va mostrar un comportament hostil a l'arribar a la presó de Huelva

Es troba en el mòdul d'aïllament on complirà els primers dies de presó provisional, comunicada i sense fiança

GRAF993. VALVERDE DEL CAMINO (HUELVA), 21/12/2018 - El asesino confeso de la joven zamorana de 26 años Laura Luelmo, Bernardo Montoya (c), a su llegada a los juzgados de Valverde del Camino (Huelva), donde está pendiente de comparecer y prestar declaración ante la jueza, que deberá determinar la situación procesal en la que queda. EFE/Raúl Caro

GRAF993. VALVERDE DEL CAMINO (HUELVA), 21/12/2018 - El asesino confeso de la joven zamorana de 26 años Laura Luelmo, Bernardo Montoya (c), a su llegada a los juzgados de Valverde del Camino (Huelva), donde está pendiente de comparecer y prestar declaración ante la jueza, que deberá determinar la situación procesal en la que queda. EFE/Raúl Caro / Raúl Caro Cadenas (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Bernardo Montoya, l’acusat de l’assassinat de Laura Luelmo, ha arribat aquesta passada matinada a la Presó Provincial de Huelva, enviat per la titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Valverde del Camino (Huelva). El pres es troba en un mòdul d’aïllament, on complirà els primers dies de la presó provisional, comunicada i sense fiança imposada per la magistrada que investiga l’assassinat de la jove de Zamora a la localitat d’El Campillo (Huelva).

Va arribar a la presó de Huelva poc abans de les quatre de la matinada, després de presentar-se davant de la jutge la tarda anterior, i durant l’ingrés es va mostrar una mica hostil. Segons fonts penitenciàries, Montoya s’està comportant des del primer moment com “un pres professional”, dirigint-se a tota hora als funcionaris “mirant-los als ulls, desafiador i exigint coses en lloc de demanar-les”.

Amb un pres de 'confiança'

Amb aquesta actitud, tot just passar pel mòdul d’entrada i deixar les seves pertinences, es va dirigir al funcionari que el custodiava per demanar-li que li donés més mantes de les que tenia assignades, mentre li era igualment assignat un pres “de confiança”, que serà l’únic amb el qual tindrà contacte directe en els primers dies de la reclusió.

De fet, la zona en la qual es troba és un lloc d’aïllament de la presó de Huelva, amb accés al pati d’un reduït nombre d’interns, i el pres assignat per acompanyar-lo serà canviat en funció de l’actitud de Montoya en els pròxims dies.

Bernardo Montoya es troba aïllat de la resta de presos “per la seva pròpia seguretat”, ja que els presos que són ingressats per violació o delictes contra menors són especialment susceptibles de ser atacats per la resta de presos, i en aquest sentit hi ha precedents d’aquest intern amb altres presos en els 23 anys que ja ha estat a la presó.

Notícies relacionades

Després d’arribar a la presó, el primer examen assenyala que es troba físicament bé, “en el mateix estat que quan va sortir-ne a l’octubre”, i per això el seu pas per la infermeria ha sigut de tan sols uns minuts.

 

Temes:

Assassinats