malgrat la resolució

L'advocat de 'La manada' defensa la seva "conducta irreprotxable" durant la llibertat condicional

Martínez Becerra rebutja l'ingrés a presó dels condemnats perquè "no hi ha cap risc de fuga"

rjulve43098430 graf4007  zaragoza  27 04 2018   el abogado agust n mart nez181210162415

rjulve43098430 graf4007 zaragoza 27 04 2018 el abogado agust n mart nez181210162415 / Javier Cebollada

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agustín Martínez Becerra, advocat de quatre membres de 'La manada', ha rebutjat l’ingrés a presó dels acusats després de la sentència que confirma la seva condemna a nou anys de presó, i ha manifestat que els seus clients no només no han evidenciat que hi hagi "cap risc de fuga, sinó que han tingut un comportament irreprotxable amb el que va demanar l’Audiència Provincial" al decretar la seva llibertat provisional.

A més, l’advocat ha explicat en declaracions a Europa Press que sol·licitarà un ajornament de la vista fixada per l’Audiència per a aquest dijous per decidir sobre l’ingrés a presó dels condemnats i ha assenyalat que aquell mateix dia té un judici a Sevilla.

"Aquest assumpte no és una causa amb pres que tingui més urgència que un altre assumpte. Per a mi és materialment impossible anar-hi. No és un caprici", ha apuntat, per explicar, a més, que vol assistir físicament a Pamplona a la vista breu i no seguir-la per videoconferència.

Contra l’escrit del fiscal

Respecte a l’escrit de la fiscal que sol·licita l’ingrés a presó dels acusats, Martínez Becerra ha assenyalat que "l’escrit no té una justificació real i del mateix contingut es deriven qüestions que són bastant peculiars, com el fet que sembla que el ministeri fiscal ja descarti com a cosa impossible que el Tribunal Suprem els absolgui". "No sé d’on treu aquesta conclusió. O té una informació política que no ens ha arribat o té una molt escassa confiança en l’estat de dret", ha indicat.

Notícies relacionades

A més, segons el lletrat, la posada en llibertat el mes de juny passat dels condemnats fins que hi hagués sentència ferma "comportava la realitat que hi hagués una sentència del TSJN en el sentit que fos". "Hauríem pogut entendre –la petició de la fiscal– si la sentència del TSJN fos agreujant al considerar agressió els fets, però no quan la sentència és en el mateix sentit. El delicte és el mateix, la condemna és la mateixa. Ho incardino tot en un seguidisme dels requeriments polítics que des de grups de pressió s’ha produït", ha assegurat.

A més, Martínez Becerra ha dit que el "sorprèn igualment que es hi hagi ara tanta insistència amb el vot particular –que advoca per agreujar la pena–, quan el vot absolutori es va menysprear com una cosa que no tenia validesa".

Temes:

La Manada