A Màlaga

Un home tira una nena per la finestra d'un sisè pis i s'hi llança darrere

L'individu era amic de la família i passava amb ells uns dies

La Policia investiga si patia algun problema mental

fcasals45399367 graf2771  m laga  espa a   09 10 2018   vista general del ed181009131011

fcasals45399367 graf2771 m laga espa a 09 10 2018 vista general del ed181009131011 / Carlos Diaz

2
Es llegeix en minuts
J.C.

Agents de la Policia Nacional investiguen les circumstàncies que envolten la mort de dues persones, una d’elles una nena de sis anys, els cossos dels quals van aparèixer a primera hora del matí de dimarts a les zones comunes d’una urbanització després de caure d’una sisena planta. Les primeres hipòtesis apunten quel’adult, d’uns 50 anys i amic de la família que passava uns dies amb ells, patia problemes mentals i després de llançar la petita per la finestra, es va suïcidar precipitant-se darrere d’ella. El progenitor i la germana de la nena morta, que ho van presenciar tot i no van poder evitar-ho, van necessitar assistència psicològica.

Tot va passar a les 8,30 hores del matí, quan la família es preparava per iniciar la jornada. A la vivenda es trobava Ignacio, un amic dels pares i que, com ells, treballava en una coneguda botiga de mobles. Tot i que estava empleat en una altra província, s’havia desplaçat a Màlaga per passar-hi uns dies coincidint amb el seu 50 aniversari, com havia fet en altres ocasions. Segons fonts del cas, en aquesta ocasió el van convidar perquè passava una mala ratxa, i ahir mateix tenia pensat tornar a casa seva, segons havia comentat.

La mare ja havia abandonat la vivenda, situada en una zona d’urbanitzacions de recent construcció de Màlaga. El pare s’havia quedat el càrrec de les dues filles, de 6 i 8 anys, per portar-les a l’escola. En un moment donat, i sense dir res, l’home va agafar la menor, Daniela, i la va llançar al buit davant de la mirada estupefacta de la seva germana. El pare va acudir a l’habitació a l’escoltar un crit. Però va ser en va. El seu amic s’havia precipitat també per la finestra i els dos cossos jeien ja sobre el terra del pati interior de la urbanització, una zona enjardinada comuna a tots els blocs.

Nombrosos veïns que en aquells moments sortia de casa en direcció als seus llocs de treball van avisar immediatament els serveis d’emergències al descobrir els cossos a terra. D’altres van alertar al veure com es precipitaven. Ràpidament es va desplaçar fins a la zona la Policia Nacional i la Policia Local, a més d’efectius sanitaris que no van poder fer res a l’arribar al lloc de l’esdeveniment i es van limitar a certificar la mort de tots dos. Fonts del Servei d’Emergències del 112 van explicar que es va alertar també al Grup d’Intervenció Psicològica en Emergències i Desastres perquè proporcionés assistència als familiars, que estaven en estat de xoc pel que acabaven de viure.

Notícies relacionades

Els cossos van ser traslladats a l’Institut de Medicina Forense de Màlaga, on se’ls practicarà l’autòpsia. La investigació policial se centra ara a aclarir les circumstàncies de l’esdeveniment, ja que segons es desprèn dels testimonis del pare, tot va passar de sobte, i tampoc s’ha informat que hi hagués un problema previ amb la família. Fonts policials citades pel Diario Sur apunten que l’home mort patia de mania persecutòria. Els veïns es mostraven consternats pel que ha passat, ja que la família de la menor morta era coneguda al barri. A penes unes hores abans molts d’ells havien vist la nena i la seva germana jugant en un parc proper, precisament amb l’amic dels seus pares.  

Al lloc de l’esdeveniment s’hi van acostar companys de feina dels pares i edils de l’Ajuntament de Màlaga per expressar les seves condolences a la família, a la qual van oferir el recolzament dels serveis municipals. El consistori guardarà aquest dimecres un minut de silenci en senyal de respecte per la mort de la menor.

Temes:

Màlaga