Decisió de l'Audiència

Rebutjada la posada en llibertat del membre de 'La manada' Ángel Boza

L'Audiència de Sevilla recorda els diversos antecedents i que "les condemnes anteriors no van aconseguir evitar" noves detencions

zentauroepp44367131 graf2381  sevilla  espa a   18 07 2018    ngel boza  uno de 180802183342

zentauroepp44367131 graf2381 sevilla espa a 18 07 2018 ngel boza uno de 180802183342 / Raul Caro

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

L’Audiència de Sevilla confirma la decisió del jutjat d’instrucció i no posarà en llibertat Ángel Boza, membre de‘La manada’, abans que es produeixi el judici pel suposat robatori d’unes ulleres de sol i la posterior envestida a dos vigilants de seguretat quan fugia del lloc amb el seu vehicle. El tribunal insisteix en la gravetat d’aquests fets i recorda que, a més de comptar amb diversos antecedents, el jove de 29 anys s’enfronta a una pena de quatre anys de presó sol·licitada per la Fiscalia, per la qual cosa deixar-lo a la presó garanteix no només que el judici se celebri, sinó que també evita que reincideixi de nou, ja que “les condemnes anteriors no van aconseguir evitar una nova conducta delictiva”.

Fonts judicials han explicat que la Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Sevilla ha rebutjat el recurs d’apel·lació presentat per la seva defensa després de la decisió del jutjat de mantenir-lo a la presó i processar-lo per un delicte de robatori amb violència amb resultat de lesions i utilització d’instrument perillós, en al·lusió al vehicle amb el qual va envestir els agents de seguretat que van provar de detenir-lo. El jove roman a presó provisional, comunicada i sense fiança des de l’1 d’agost, després de produir-se el robatori en un centre comercial del centre de Sevilla. Segons consta en la interlocutòria, dictada el 25 de setembre, “hi habase sòlida suficient per constatar l’existència d’indicis racionals de la comissió” dels dos delictes, assenyalats por la Fiscalia i el jutjat d’instrucció.  

Risc de fuga

Notícies relacionades

Per justificar la seva decisió de mantenir-lo empresonat, la interlocutòria remarca que a l’“existència d’indicis racionals contra l’acusat” i la “naturalesa i la gravetat del delicte” atribuït s’hi sumaria el risc de fuga. “La pena que se li commina [quatre anys de presó, segons escrit d’acusació ja formulat pel Ministeri Fiscal], podria condicionar la decisió de sostreure’s a l’acció de la justícia”, entén l’Audiència. La sala valora, a més, que el judici se celebrarà en “data pròxima”, per això es recorre a la presó provisional per“garantir la presència en el judici de l’acusat per possibilitar un procés sense dilacions”, així com evitar “la possibilitat de reiteració delictiva”,recordant que l’acusat ja havia sigut condemnat per altres delictes el maig del 2014 i el febrer del 2016.

En els dos casos es tracta de delictes contra la seguretat viària, motiu pel qual fins i tot li va ser retirat el carnet de conduir que va recuperar pocs dies abans de ser detingut de nou. També s’hi suma, tot i que no s’esmenta en aquesta investigació, la condemna a nou anys de presó per l’abús sexual a una jove durant els Sanfermines del 2016, fets en què van participar, a més, quatre amics seus més. Integrants de ‘La manada’, aquests quatre individus també van ser processats la setmana passada per un altre delicte d’abús sexual a Pozoblanco (Còrdova), comès tot just dos mesos abans. És a dir, tots ells s’enfronten a nous judicis per delictes comesos abans o després del seu pas per Pamplona. Per aquesta raó, l’Audiència conclou que la privació de llibertat és “en aquests moments, una mesura adequada i proporcional”.