A Liébana

Un centenar d'agents busquen l'home fugit després d'atrinxerar-se a Cantàbria

La Guàrdia Civil considera l'individu "extremadament perillós"

zentauroepp44366951 graf2351  turieno  espa a   18 07 2018   fotograf a facilita180718151626

zentauroepp44366951 graf2351 turieno espa a 18 07 2018 fotograf a facilita180718151626 / Delegacion del Gobierno en Canta

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Prop d’un centenar d’agents de la Guàrdia Civil i altres cossos i forces de seguretat de l’Estat busquen per la comarca càntabra de Liébana un home fugitcomarca càntabra de Liébana  a primera hora d’aquest matí, després d’estar des d’ahir a la nit i durant tota la matinada atrinxerat a casa seva a la localitat de Turieno, a Camaleño, disparant contra els efectius.

El sospitós, Luciano José Simón, de 58 anys d’edat, es va escapar de la vivenda després que un agent resultés ferit lleu per un tret al peu. L’ampli dispositiu desplegat, amb patrulles i unitats especialitzades de la Guàrdia Civil desplaçades des de la regió i la resta del país, es podria veure ampliat amb més dotacions, segons ha indicat a Europa Press l’alcalde del municipi, Óscar Casares.

Així, als prop de cent agents que busquen "sobre el terreny", les muntanyes i els boscos propers al lloc dels fets, se sumarien nous efectius de cossos especialitzats procedents de Logroño, així com un helicòpter i gossos ensinistrats.

El regidor ha reconegut en declaracions a Europa Press que es tracta d’un dispositiu "molt important", davant d’un succés "inèdit", tant a la localitat com a la resta de la vall de Liébana, ja que segons els seus càlculs ens hauríem de remuntar prop de mig segle per trobar un cas similar.

Així, els habitants de Camaleño –on viuen unes 100 persones, pràcticament el mateix nombre que efectius desplaçats a la zona– han passat tota la nit a les seves cases, escoltant trets i amb "moltíssima por".

"Por" i "preocupació"

I "segueixen amb por" i "preocupació", ja que l’home, veí del poble, ha aconseguit escapar. Així, està "fugit" i se suposa també que armat, és a dir, que portaria amb si l’escopeta amb la qual ha efectuat els trets, ja que no s’ha trobat a l’interior de la vivenda després que aconseguís "escapolir-se”.

Es tracta d’un home que "tota la vida ha estat ficat en temes de drogues" i "traficant", ha apuntat Casares, que ha indicat, no obstant, que malgrat que tenia "antecedents" no havia passat "res que indiqués que es podia arribar a això".

Quant als residents, l’alcalde ha explicat que ja tenen llibertat per entrar i sortir de casa seva, i l’única recomanació que s’ha donat als habitants de la localitat i la comarca és que evitin les muntanyes de Camaleño i Potes mentre no es trobi l’home fugat.

L’alcalde espera que "reflexioni"

I en cas que el vegin, s’aconsella evitar apropar-s’hi o establir contacte amb ell, ja que està qualificat com a "extremadament perillós". En el seu lloc, es recomana informar de la troballa, avisant la Guàrdia Civil o resta de forces i cossos de seguretat de l’Estat o trucant a Emergències, al 112.

Notícies relacionades

Prèviament, durant la matinada, s’han adoptat altres mesures a petició dels agents actuants, que han sol·licitat a l’ajuntament l’aturada de l’enllumenat públic per protegir-se, ja que l’home –que va trucar a la Guàrdia Civil a les 20.30 hores i va requerir la seva presència al domicili– estava rebent "a trets" els efectius que anaven arribant al lloc.

Finalment, l’alcalde de Camaleño espera que l’implicat "reflexioni", s’adoni del que ha fet i s'entregui o, en cas que no, que els agents el puguin trobar. En aquest sentit, ha admès que la recerca és "molt difícil", ja que a la zona hi ha boscos "molt espessos i frondosos".